Annons

    Hem / Aktuellt / Svenska dressyrryttare i hetluften

Svenska dressyrryttare i hetluften

Patrik Kittel blev bästa svenska ryttare vid helgens fyrstjärniga dressyr i Hagen, Tyskland. Med Delaunay slutade han sexa i küren. Brittiska Charlotte Dujardin vann såväl küren som specialen.

LÖRDAG
Dressyr Grand Prix Kür: 1) Charlotte Dujardin, Storbritannien, Gio 336,16% 2) Fredric Wandres, Tyskland, Duke of Britain 331,42 3) Nanna Skodborg Merrald, Danmark, Blue Hors Zack 328,10 6) Patrik Kittel, Sverige, Delaunay OLD 312,64
Dressyr Grand Prix Special: 1) Charlotte Dujardin, Storbritannien, Mount St John Freestyle 82,87% 2) Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland, TSF Dalera BB 82,55 3) Isabell Werth, Tyskland, DSP Quantaz 80,34 11) Juliette Ramel, Sverige, Buriel KH 72,48 15) Antonia Ramel, Sverige, Broteher de Jeu 71,59

FREDAG
Dressyr Grand Prix, kval till Grand Prix Special: 1) Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland, TSF Dalera BB 81,65% 2) Charlotte Dujardin, Storbritannien, Mount St John Freestyle 81,45 3) Isabell Werth, Tyskland, DSP Quantaz 78,63 9) Juliette Ramel, Sverige, Buriel KH 74,26
Oplac 13) Antonia Ramel, Sverige, Broteher de Jeu 73,06 (kvalad till lördagens GP Special)

TORSDAG

Patrik Kittel får sällskap av systrarna Antonia och Julia Ramel och de möter ett namnkunnigt startfält. Tyskarna mönstrar in de bästa med bland andra Isabell Werth, Helen Langehanenberg och Benjamin Werndl. Från Storbritannien kommer Carl Hester och Charlotte Dujardin och bland de danska ryttarna finns Cathrine Dufour och Daniel Bachmann Andersen.

Dressyrryttarna har möjlighet att rida hela fem Grand Prix-klasser under tävlingen. På torsdag eftermiddag är det kval till küren och fredag morgon rids kval till Grand Prix Special. Både Küren och Specialen rids lördag kväll, med de 15 bästa ekipagen från respektive kval. 

Det är även tvåstjärnig hoppning i Hagen under helgen. Tre svenska ryttare är anmälda; Ebba Johansson, Karin Martinsen och Jannike West-Schou.

TORSDAG
Dressyr Grand Prix, kval till Grand Prix Kür: 1) Charlotte Dujardin, Storbritannien, Gio 78,76% 2) Fredric Wandres, Tyskland, Duke of Britain 75,95 3) Nanna Skodborg Merrald, Danmark, Blue Hors Zack 75,73 7) Patrik Kittel, Sverige, Delaunay OLD 72,80

Så mäter vi vägen mot målen

I vår framtidsstrategi Ridsport 2025 har vi enats om gemensamma mål mot en ridsport i världsklass, men hur vet vi om vi är på rätt väg och om det vi gör ger effekt?