Annons

    Hem / Aktuellt / Ändringar för nationella klasser på GHS

Ändringar för nationella klasser på GHS

Med anledning av vårens tävlingsstopp blir det några förändringar i de nationella klasser som skulle ridits i samband med Gothenburg Horse Show. Läs här hur planerna ser ut.

- Det är som alltid viktigt för oss att främja de nationella ryttarna och bidra till utveckling och inspiration, säger Gothenburg Horse Show’s tävlingsledare Tomas Torgersen.
- Vi är väldigt glada och tacksamma för att Strömsholms RF och Fjärås Hoppryttare ställer upp och hjälper oss med planering och genomförande av våra klasser.

Så här ser planerna ut:

Sverigeponnyn
Semifinal och final kommer som tidigare meddelat att avgöras på Strömsholm första helgen i juni, under förutsättning att tävlingarna för ryttare födda 2005 eller senare är öppnade av myndigheterna på ett sådant sätt att tävlingen kan genomföras. Förhoppningen är att fler kval ska kunna genomföras inför finalerna.

Arena Youth Tour
Premiäråret av Arena Youth Tour blev inte som planerat när både final 1 i Friends Arena och final 2 i Scandinavium ställdes in. Tillsammans med arrangören bakom Sweden International Horse Show har Gothenburg Horse Show beslutat att de ryttare som var kvalificerade till finalerna kommer dela på de prispengar som är avsatta. Listan på vilka ryttare som var kvalificerade för finalen finns HÄR

SWB Trophy – hoppning
Finalen i hoppningens SWB Trophy kommer att avgöras under Gothenburg Summer Tour, som arrangeras av Fjärås Hoppryttare på Åbytravet 19-23 juni.

-Naturligtvis kan det fortfarande komma att förändras utefter de restriktioner som råder, men i nuläget är det såhär vi ser att finalerna kan genomföras, säger Tomas Torgersen.