Annons

    Hem / Aktuellt / Det är ditt förbund – gör din stämma hörd

Det är ditt förbund – gör din stämma hörd

Den 8 maj är det dags för förbundsstämma i Svenska Ridsportförbundet. Stämman är förbundets högsta beslutande organ. I år är det extra enkelt att delta på stämman, den blir digital.

Till Svenska Ridsportförbundets stämma kan föreningar och distrikt skicka två ombud. Oftast träffas Svenska Ridsportförbundets föreningar, distrikt och förtroendevalda på en fast plats i landet, och ibland kan resan dit vara ett hinder för att komma till förbundsstämman.

Men den 8 maj kan ombuden välja plats själva, koppla upp sig mot förbundsstämman och delta i stämmoförhandlingarna.

Alla handlingar till förbundsstämman, hur det går till samt valberedningens förslag till ordförande och ledamöter i förbundsstyrelse och sektioner finns HÄR

Föreningar och distrikt har fått särskild information om förbundsstämman på mail.

Finns det någon fråga som ligger dig extra varmt om hjärtat? Har du synpunkter på några frågor eller förslag?
Kolla med din förening att de har utsett ombud till årets förbundsstämma!
Besluten som tas på förbundsstämman gäller ridsportens framtid och här har medlemmarna möjlighet att vara med och påverka.

Förbundsstämman 8 maj kommer att sändas här på ridsport.se så även de som inte är ombud kan ta del av stämmoförhanldingarna.

 Helena Carlsson, förbundsstyrelsen
Helena Carlsson, Svenska Ridsportförbundets vice ordförande. Foto: Svenska Ridsportförbundet/Mattias Burling

Helena Carlsson, Svenska Ridsportförbundets vice ordförande, har varit med på ett antal stämmor, men kan också förstå att det kan kännas lite osäkert första gången för ett ombud.

Att lära sig tågordningen på stämman och göra sin röst hörd i talarstolen var nervöst första året.
- Men det är just det som är nerven i demokratin!

- Det är många viktiga framtidsfrågor som tas på stämman och vi inom ridsporten har unika möjligheter att påverka både som ombud för distrikt och för förening. Klart man ska ta den chansen, understryker Helena Carlsson.

Numera rör sig Helena Carlsson hemtamt bland paragrafer, stadgeändringar, behärskar stämmovokabuläret och kan säga kontrapropositionsförslagsvotering utan att snubbla på orden. På förbundsstämman brukar Helena Carlsson bland annat föredra förbundsstyrelsens förslag om ändringar i stadgarna.

 

Särskilda regler för elitallsvenskans lag

Snart är det dags för premiär i årets upplaga av Folksam Elitallsvenska. Första zonen rider sin omgång sista helgen i april, de övriga rider helgen därpå. Elitallsvenskan är ridsportens högsta serie.