Annons

    Hem / Aktuellt / Första dressyrkvalet i LFC klart

Första dressyrkvalet i LFC klart

I helgen var det äntligen dags för morgondagens talanger att äntra banan i den första av årets fem kvalomgångar i Lövsta Future Challenge Dressage. Lina Dolk och Maria von Essen segrade i första kvalet hos Lidköpings Ridklubb.

U25-ryttarna var först ut och det blev en jämn kamp om förstaplatsen mellan fjolårets segrare Elin Mattsson med Beckham och Lina Dolk med Languedoc. Till sist blev det Lina som kammade hem segern med 69,41%. Elin och Beckham landade alltså på en andraplats medan tredjeplatsen gick till Hannah Rosendal med Beau-Amor.

-Jag hade en bra och jämn känsla idag och är jättenöjd med Languedoc, säger Lina Dolk, med siktet inställt på final av Lövsta Future Challenge och en plats i EM-laget för U25-ryttare.

Bland de unga Grand Prix-hästarna och deras ryttare var det ingen som rådde på Maria von Essen med hennes egna häst, den 9-åriga valacken Invoice.  Maria har haft Invoice sedan han var 2,5 år och det här var debut på GP-nivå.
-Han är en känslig häst som behövt mycket tid men jag tror verkligen på honom för framtiden, säger Maria.

Det vinnande ekipaget red ihop hela 73,23% och belönades bland annat med betyg upp till 9 för sin passage. Tvåa i klassen blev Stefan Jansson och Zidney på 70,63% och trea Mads Hendeliowitz och Autograf Q med 69,41%.

Nästa kval rids under Strömsholmsdagarna, 3-6 juni.

Resultat Lidköpings RK

Lövsta Future Challenge Ranking