Annons

    Hem / Aktuellt / Katrin Norling premiärsegrare på Gärds RF

Katrin Norling premiärsegrare på Gärds RF

Gärds Ryttarförening bjöd på internationell fälttävlanspremiär i helgen. I den trestjärniga klassen blev det storseger för Katrin Norling och Fernando-Ukato. I den tvåstjärniga klassen vann Amanda Andersson på Jersey.

Under lördagen gjorde svenska och nordiska fälttävlansekipage upp i en trestjärnig och en tvåstjärnig klass på Gärds Ryttarförening i Kristianstad.

I den trestjärniga klassen blev det svenskt i topp med Katrin Norling och elvaåriga Fernando-Ukato. De slutade på 25,7 i straffpoäng i den 43 ekipage stora klassen.

– Dressyren kändes bra trots en miss i slutan. Hoppningen kändes stabil, han gör sitt jobb och jag kan lita på honom, berättar ryttarinnan efter vinsten och beskriver Fernando-Ukato som lydig och mjuk att rida.

– Terrängritten kändes inte så snabb men jag kunde hålla en bra linje och mata på. Banan var jättefin och det var bra underlag, fortsätter hon.

Att komma i gång och tävla igen har varit efterlängtat.

– Jag hann starta en hopptävling i februari. Det har varit tråkigt med uppehållet, både nu och förra året.

Redo för OS

Fernando-Ukato är kvalad och klar för OS i Tokyo.

– Det är roligt om det också blir ett EM som ännu en möjlighet, säger Katrin Norling om framtidsplanerna. 

Ekipaget tävlar i Marbach i maj, då även en två år yngre halvbror till Fernando-Ukato, Hulliebullie, startar i samma klass.

– Han är tuffare i sin attityd och kan bli minst lika bra.

Andersson segrare i den tvåstjärniga klassen

I den tvåstjärniga klassen kom 50 ekipage till start. Med 27,8 straffpoäng stod 19-åriga Amanda Andersson som segrare med elvaåriga Jersey. Stoet är uppfödd av familjen och Amanda gör sitt första år som young rider.

– Jag är jätteglad! Jag var inte helt nöjd med början av hoppningen men fick fint flyt på slutet. Det kändes bra för självförtroendet, kommenterar ryttaren efter vinsten.

Hon har inte tävlat sedan september och använde uppehållet för att slipa på detaljer, med fokus på sits och lydnad.

– Det kändes som jag fick valuta för det idag.

Ekipaget tränar dressyr för Sara Lundholm och Anne Persson och hoppning för Svante Johansson.

– En dröm är att få rida EM på Segersjö men vi är inte kvalade än. Vi får se hur säsongen blir. 

_KCL1774.JPG

RESULTAT LÖRDAG

CCI3*-S, slutresultat: 1) Katrin Norling, Sverige, Fernando-Ukato, 25,7 straffpoäng 2) Hans Bauer, Norge, Praestegaardens Leopold, 32,3 straffpoäng 3) Frida Andersen, Sverige, Box Leo, 33,4 straffpoäng

CCI2*-S, slutresultat: 1) Amanda Andersson, Sverige, Jersey, 27,8 straffpoäng 2) Frida Wicksell, Sverige, Top Crut, 30,8 straffpoäng 3) Maja Hach, Danmark, Birkegaardens Beyonce, 32,8 straffpoäng

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 
Läs mer: Internationell fälttävlanspremiär hos Gärds RF

Tävlingarna fortsätter under söndagen med nationella klasser.


Mer internationell fälttävlan i Sverige blir det i början av juni på Strömsholm och dessutom arrangeras EM för juniorer och unga ryttare på Segersjö utanför Örebro, sista helgen i augusti.