Annons

    Hem / Aktuellt / Rolf-Göran GP-segrare

Rolf-Göran GP-segrare

Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W såg till att den svenska nationalsången spelades i tyska Westergellersen under söndagen. Ekipaget red hem segern i Grand Prix-klassen på 145-höjd.

53 ekipage kom till start i den tvåstjärniga Grand Prix-klassen. Nio gick till omhoppning och bland dem var de regerande svenska mästarna Rolf-Göran och Ermindo dubbelt felfria och klart snabbast. Med tiden 41,69 hade de över en och en halv sekund till godo på andraplacerade Gerben Morsink, Nederländerna, på Navarone Z.
Segern var värd 65'000 svenska kronor.

Det var svenskt även på femteplats genom Linda Heed och Decurio, också de dubbelt felfria.

Resultat

Grand Prix, 145-hoppning med omhoppning: 1) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Ermindo W 0+0 fel 41,69 sek 2) Gerben Morsink, Nederländerna, Navarone Z 0+0 43,27 3) Mylen Kruse, Tyskland, Chaccmo 0+0 43,83 5) Linda Heed, Sverige, Decurio 0+0 45,06

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 
Webb-TV 

Ändrade kvalregler 2021

Den allmänna kvaltiden i några av ridsportens grenar utökas tillfälligt på grund av de restriktioner som finns under pandemin. Även kvalreglerna till årets utomhus-SM i ponnyhoppning och SM i dressyr har lättats.