Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / Svenska ungdomsryttare regerade

Svenska ungdomsryttare regerade

Ett stort antal svenska ryttare startade i helgen vid de internationella tävlingarna i hoppning i Samorin, Slovakien. Sveriges ungdomsryttare sopade minst sagt banan med konkurrenterna. Det blev hela fem blågula segrar under söndagen.

Det började bra redan på fredagen med flera svenska placeringar i ungdomarnas nationshoppningar. Inga officiella resultat finns ännu publicerade, men det svenska childrenlaget vann sin Nations Cup, medan det svenska ponny- och juniorlaget var tvåa i sina respektive nationshoppningar. 

På söndagen reds de individuella Grand Prix-klasserna. Och det gick sagolikt bra för svenskarna. Av söndagens totalt sju klasser var det svenskt i topp i fem klasser!

Det började med att Ingemar Hammarström vann juniorernas Grand Prix, 135-hoppning, med Lacroix. Mathilda Hansson och Unsphinx d'Hurl'vent följde upp med seger i ponnyernas Grand Prix, 125-hoppning. Childrenryttaren Linn Arvidsson ville inte vara sämre och vann sin Grand Prix-klass, 125-hoppning, på Glenmorangie.

När Ottilia Lundgren och Comeonconrad vann European Youngster Cup Grand Prix (145-hoppning) och Mathilda Hansson på Javenia tog hem segern i amatörtourens final (115-hoppning) kunde Sverige räkna hem totalt fem segrar. Vilken blågul dag i Slovakien!

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 

Jens Fredricson GP-vinnare i Danmark

Under söndagens stora Grand Prix i Uggerhalne slog Jens Fredricson och Markan Cosmopolit till med vinst. Ekipaget var de enda som lyckades hålla nollan genom de två omgångarna över 1,50-hinder.