Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / Etappseger för Karlstad Ridklubb i Ridborgarmärket

Etappseger för Karlstad Ridklubb i Ridborgarmärket

Med hjälp av engagerade medlemmar och vinstvittring från tidigare år har Karlstad Ridklubb tagit första steget mot slutseger i Ridborgarmärket 2021. Men än är det inte avgjort.

- Jätteroligt! Våra medlemmar har verkligen ställt upp och satsat för att vi ska ta hem första etappen, säger Anki Winberg, ridlärare.

Taktiken under första etappen har kretsat mycket kring de egna medlemmarna och rideleverna. De har även erbjudit dagar då släkt, vänner och andra utomstående kunnat komma och ta märket. Klubben har vunnit en etapp tidigare och slutade då totalt tvåa (2019).
- Det har gett extra glöd och eleverna vill satsa på totalseger, säger Anki.

Etapp 2

Nu planerar Anki och de andra att lägga om taktiken för att kunna hålla tempot uppe. Men Ridborgarmärket handlar inte bara bara om själva tävlingen.
- Eleverna tycker att det är en roligt tradition. Det är också kul att det vänder sig till så många människor och inte bara ryttare. Vi har haft flera gamla elever och anhöriga som tagit märket och sedan fått upp ögonen för ridsporten. Även ryttare med funktionsvariationer kan delta, säger Anki.

Klubben belönas nu med ett cavalettipaket från Ydre Grinden. Men det finns fortfarande många fina priser kvar att kämpa om innan finalen där vinnaren får en helt ny hinderpark.

Andra etappen går mellan 1 maj-31juli 2021 och där står ett koppelräck med vattenmatta på spel.

Läs mer om Ridborgarmärket och hur tävlingen går till här.

Resultat etapp 1

Antal märken

  1. Karlstads Ridklubb   260 
  2. Bälinge Ryttarförening    236
  3. Föreningen Nyckelryttarna    175
    Sollebrunns Ridklubb   175