Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / Guld och silver för Peder och Henrik i St Tropez – se sändningen igen på SVT

Guld och silver för Peder och Henrik i St Tropez – se sändningen igen på SVT

Global Champions Tour-tävlingarna i franska St Tropez avslutades på bästa sätt. Guld till Peder Fredricson och silver till Henrik von Eckermann i den prestigefyllda Grand Prix-klassen. På SVT kan du se ritterna igen!

Peder Fredricson har ett angenämt problem inför sommarens mästerskap med hela fyra hästar av yttersta toppkvalitet. I St Tropez var det publikfavoriten H&M All In och storhoppande Catch Me Not S som skulle bevisa formen – vilket de gjorde med bravur. Dubbla segrar under lördagens största klasser. 

– Det har varit en bra dag. Jag önskar att varje dag var så här, säger en glad Peder Fredricson på lördagskvällen.

Lagseger i GCL

Lördagen startade med en omgång av Global Champions League där Peder Fredricsson tillsammans med lagkamraten Edwina Tops-Alexander tog hem segern med laget Valkenswaard United.

– Det känns jättebra att vara tillbaka och tävla, säger Peder Fredricson efter ritten över 1,55-1,60-hinder.

H&M All In visade fin form och ekipaget fick till en snabb tid men med ett nedslag. Även Edwina Tops-Alexander slutade på fyra fel med Identity Vitseroel, men resultatet räckte ändå till lagseger.

– Jag trodde vi skulle sluta på andra plats men vi hade marginalerna på vår sida i dag. Jag hade tiden i bakhuvudet, säger Peder Fredricson som därmed kvalade in till kvällens individuella Grand Prix.

Efter lagsegern i den första deltävlingen av Global Champions League i Doha i mars samt en femteplats förra helgen i Madrid ligger Peders lag Valkenswaard United bra till i den totala ställningen.

Även Henrik von Eckermann och King Edward kvalade in till kvällens Grand Prix med fyra fel, men med den snabba tiden 64,99 sekunder. Resultatet räckte även till en individuell trettonde plats. 

Individuell seger i GCT

Senare under lördagen reds den prestigefyllda Global Champions Tour Grand Prix, öppen för de bästa ryttarna efter lagtävlingen.

Denna gång valde Peder Fredricson i stället den stora skimmeln Catch me Not S. Efter fredagens seger visade ekipaget återigen fin form med en felfri runda och var därmed vidare till omhoppning.

Henrik von Eckermann och spänstiga King Edward levererade också en felfri runda och säkrade därmed två svenska hopp inför omhoppningen som totalt sex ekipage kvalat till.

Väl där satte Peder stor press på Henrik och resten av startfältet genom en felfri runda och tiden 34,98 sekunder och gick därmed upp i ledning.

King Edward svängde upp snabbt i omhoppningen och levererade en felfri runda. Det såg länge ut som att ekipaget var snabbast men vid målgång var tiden något långsammare än Peders, 35,91 sekunder. 

Svenskarnas tider slog resten av startfältet vilket gjorde att det blev både svenskt guld och brons i den prestigefyllda klassen.

– Jag tog inte så många risker och trodde inte rundan var så snabb som den var. Det var nervöst att se de andra rida efter mig, säger en nöjd Peder Fredricson som genom vinsten får drygt en miljon svenska kronor i prispengar.

De fina placeringarna i St Tropez tillsammans med poäng från både Doha och Madrid gör att han ligger i ledning i GCT-seriens sammanlagda poängställning.

Se klasserna igen på SVT Play.

RESULTAT LÖRDAG

Global Champions Tour
1,60-hoppning med omhoppning Grand Prix: 1) Peder Fredricson, Sverige, Catch me Not S, 0+0 fel, 34,98 sek 2) Henrik von Eckermann, Sverige, King Edward, 0+0 fel, 35,91 sek 3) Simon Delestre, Frankrike, Hermes Ryan, 0+4 fel, 35,74 sek

Global Champions League
1,55-1,60-hoppning med tidshoppning: 1) Simon Delestre, Frankrike, Hermes Ryan, 0 fel, 63,16 sek 2) Nicola Philippaerts, Belgien, Katanga v/h Dingeshof, 0 fel, 63,96 sek 3)  Edward Levy, Frankrike, Rebeca LS, 0 fel, 64,86 sek 13) Henrik von Eckermann, Sverige, King Edward, 4 fel, 64,99 sek

Seger på fredagen

peder fredricson catch me not s_GCT.jpg

H&M All In inledde tävlingarna med att vara felfri i torsdagens lagtävling Global Champions League. När det var dags för fredagens individuella klass, 150-hoppning med omhoppning, var det Catch Me Not S som visade framhovarna och galopperade hem segern i ett urstarkt startfält. Segermarginalen var två tiondelar framför franska hemmaekipaget och fartfantomen Julien Epaillard på Calgary Tame. 

– Det var flera supersnabba ryttare i omhoppnignen, så jag visste att det skulle gå riktigt fort. Jag vann på sista linjen. Jag trodde att det skulle bli åtta långa galoppsprång, men sen såg jag de andra rida och tänkte att jag skulle försöka gå på sju, säger Peder efter segern.

Resultatlista
Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
GCTV sänder live från alla klasser (betal-TV)

Klart för start på EM i fälttävlan

Hästbesiktningen avklarad och startordningen i dressyren klar. Nu är det dags för start på EM i fälttävlan.