Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / Niklas Lindbäck fyrstjärnig tvåa

Niklas Lindbäck fyrstjärnig tvåa

OS i Tokyo närmar sig och därmed också laguttagningar i hoppning, dressyr och fälttävlan. Niklas Lindbäck och Focus Filiocus visade i helgen att de vill vara med och slåss om platserna när de tog hem andraplatsen i Strzegoms fyrstjärniga fälttävlan.

Med både coronapandemi och EHV-virus har det varit en minst sagt tuff säsongsstart för de ryttare som satsar mot OS. 

Niklas Lindbäck inledde säsongen i italienska Montelibretti i februari, men fick avbryta tävlingssejouren på grund av EHV-utbrottet. 

I polska Strzegoms korta fyrstjärniga klass tog han verkligen chansen att visa vad han och VM-hästen Focus Filiocus går för. Efter en femteplats i den inledande dressyren klättrade ekipaget till andraplats efter lördagens banhoppning och terräng. 

Det var en del svåra och kluriga linjer, men han tuggade i sig dem som om det var frukost.

- Han var suverän, helt magisk i terrängen. Det var en del svåra och kluriga linjer, men han tuggade i sig dem som om det var frukost, säger Niklas Lindbäck om Focus Filiocus.

Ändå finns det saker att förbättra.
- Vi hade sista hindret ner i banhoppningen, det var lite surt. I dressyren kan vi också förbättra en del, han var inte riktigt med mig där. Men i terrängen var han inte det minsta ringrostig. Han var helt fantastisk.

Planen mot OS är att få några fler och större utmaningar i kroppen. 
- Vi tittar på att eventuellt göra Houghton Hall i slutet av maj, men det beror på hur enkelt det är att ta sig dit med tanke på Brexit. Sen siktar jag på att göra Luhmühlen också, säger Niklas.

Anna Freskgård och Techno startade också den fyrstjärniga klassen och slutade på elfte plats.

Resultat

CCI4*-S, slutresultat: 1) Merel Blom, Nederländerna, The Quizmaster 40,6 2) Niklas Lindbäck, Sverige, Focus Filiocus 43,8 3) Andreas Dibowski, Tyskland, Brennus 44,0 11) Anna Freskgård, Sverige, Techno 58,4

Fullständig resultatlista

I den korta trestjärniga klassen var Christoffer Forsberg placerad sexa med Hippo's Sapporo.

CCI3*-S slutresultat: 1) Hella Jensen, Tyskland, Canjo 32,5 2) Julia Gillmaier, Polen, Red Dream Princes 36,98 3) Merel Blom, Nederländerna, Crossborder Radar Love N.O.P. 38,4 6) Christoffer Forsberg, Sverige, Hippo´s Sapporo 43,0

Fullständig resultatlista

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor  

Medaljerna utdelade på SM i paradressyr

Folksam SM i paradressyr avgjordes under Sommardressyren hos Laholms Ryttarförening och på söndagseftermiddagen delades SM-medaljerna ut.