Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / Seger direkt för Peder i Mannheim

Seger direkt för Peder i Mannheim

Peder Fredricson och Catch Me Not S inledde de internationella tävlingarna i tyska Mannheim med att vinna söndagens 1,55-hoppning.

Peder och Catch Me Not S var mer än tre sekunder snabbar än tvåan Mark McAuley, Irland. Detta trots att det svenska ekipaget hade startnummer ett i omhoppningen.
- Ibland är det bra att gå först ut, då kan man göra sin grej. Jag hade en plan och den höll hela vägen, säger Peder Fredricson.

Det var en kul klass att vinna.

Och det var inget dåligt startfält han hade efter sig. Christian Ahlmann, Denis Lynch och flera andra världsryttare fanns bland de som jagade.
- Det var en kul klass att vinna, konstaterar Peder.

Nu väntar två dagars ytterligare tävlande i Mannheim, därefter bär det av till Nederländerna och tävlingar i Valkenswaard.
- Man får ta det lite som det kommer nu med tävlingarna. Jag är väldigt glad över att ha kunnat göra tävlingen i 's-Hertogenbosch förra veckan och så Mannheim och Valkenswaard på det. Det är tre väldigt bra tävlingar, menar Peder.

Resultat Mannheim

1,55-hoppning: 1) Peder Fredricson, Sverige, Catch Me Not S 0+0 36,47 2) Mark McAuley, Irland, Thunder G Z 0+0 39,88 3) Christian Ahlmann, Tyskland, Mandato van de Neerheide 0+0 39,90
Kompletta resultat

Douglas Lindelöw med Casquo Blue hamnade precis utanför resultatlistan, på trettonde plats, med ett tidsfel i grundomgången.

Tävlingarna i Mannheim, Tyskland, pågår mellan söndag och tisdag.

Medaljerna utdelade på SM i paradressyr

Folksam SM i paradressyr avgjordes under Sommardressyren hos Laholms Ryttarförening och på söndagseftermiddagen delades SM-medaljerna ut.