Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / Svenska fälttävlansryttare testar formen i Tyskland

Svenska fälttävlansryttare testar formen i Tyskland

De svenska ryttarna gjorde jämna, fina ritter på Marbachs fyrstjärniga terrängbana. De klarade alla hindren galant men tiden var snävt tilltagen och sekunderna rann iväg. Sara Algotsson Ostholt blev bästa svensk.

Den kuperade terrängbanan i tyska Marbach var välbyggd men inte alltför stor, med utgångspunkt i att många hästar inte tävlat så mycket på ett tag. Ett par lite mer komplicerade linjer och en snålt tilltagen tid gav ändå utslag. Katrin Norling halkade ner i resultatlistan och slutade på tjugonde plats. Bästa svenska ryttare blev Sara Algotsson på sextonde plats med Chicuelo.

Vann gjorde, som så många gånger förr, hemmaryttaren Michael Jung. Han var tillsammans med österrikes Lea Siegl de enda två ryttarna som klarade tiden.

I den tvåstjärniga klassen slutade Malin Petersen med Editha på en fin åttondeplats.

Fälttävlan CCI4*, totalt: 1) Michael Jung, Tyskland, fischerChipmunk 27,7 straffpoäng 2) Sandra Auffarth, Tyskland, Viamant du Matz 28,7 3) Lea Siegl, Österrike, Fighting Line 29,90 16) Sara Algotsson, Ostholt, Sverige, Chicuelo 40,0 20) Katrin Norling, Sverige, fernando-Ukato 41,4 22) Louise Romeike, Sverige, Cato 44,0 24) Louise Romeike, Sverige, Wieloch's Utah Sun 45,5

Fälttävlan CCI2*, totalt: 1) Eva Terpeluk, Tyskland, Black Pearl 24,5 straffpoäng 2) Michael Jung, Tyskland, Klicandra Ocean Pow 26,0 3) Dirk Schrade, Tyskland, La Duma 26,4 8) Malin Petersen, Sverige, Editha 30,9

Katrin Norlig i ledning inför terrängen

Med en fin dressyr och felfri banhoppning har fälttävlansryttaren  Katrin Norling tagit täten i den fyrstjärniga tävlingen i tyska Maarbach. Terrängen är flyttad och rids under söndagen.

Katrin Norling och Fernando-Ukato satte en felfri runda i eftermiddagens banhoppning. Ledaren Michael Jung fick ett nedslag och tidsfel medan tvåan Ingrid Klimke hade två nedslag. Därmed avancerade Katrin Norling förbi två av världens bästa ryttare i totalen. Efter sig i resultatlistan har hon Sandra Auffart, Tyskland, som ligger både tvåa och trea.

Katrin Norling ligger dessutom nia med sin andra häst Hulliebullie, två år yngre halvbror till Fernando-Ukato. 

Terrängen var planerad att ridas under lördagen men är flyttad till söndag, med samma starttid 09.30. Horse & Country sänder direkt på webb-TV. Länkar finns i den blå boxen här på sidan.

Inför tävlingen

Sju svenska ryttare rider fyrstjärnig fälttävlan i tyska Marbach. För några av ryttarna är det också ett tillfälle att testa formen inför kommande OS-uttagning.

Den ursprungliga planen vara samla alla OS-aktuella ryttare på samma tävling.  Efter den osäkra inledningen av säsongen på grund av tävlingsstopp är det dock många som konkurrerar om platser på tävlingarna innan den definitiva uttagningen till Tokyo ska vara klar.
-Alla ryttare har individuella upplägg, några har startat i Storbritannien och några i Polen, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff, som kan glädjas åt svenska placeringar i Strzegom förra helgen där Niklas Lindbäck var tvåa i fyrstjärnig klass.

I Maarbach rider nu Malin Josefsson, Katrin Norling och Louise Romeike två hästar var i fyrstjärnig klass, Sara Algotsson Ostholt och Aminda Ingulfson rider varsin, Malin Petersen och Elvira Stafverfeldt startar en häst i fyrstjärnig klass och en i tvåstjärnig.

I planeringen framåt finns fler tävlingar med bland annat ett par Nations Cup-omgångar, innan Luhmühlen rids i mitten av juni.
-Planen är att ta ut OS-laget efter det, säger Fredrik Bergendorff.
I det nya OS-formatet rider tre ryttare i laget, dessutom får en reserv följa med till Tokyo.

Helgen tävling i Marbach inleds med dressyr på torsdagen och avslutas med terräng på lördag.

Preliminärt tidsprogram

Torsdag 6 maj
11.30-18.00 Dressyr CCI2* + CCI4*

CCI4* Ställning när halva startfältet ridit dressyr: 1) Ingrid Klimke, Tyskland, Hale-Bob 24,6 straffpoäng 2) Katrin Norling, Sverige, Fernando-Ukato 26,6 3) Sandra Auffart, Tyskland, 26,7 4) Michael Jung, Tyskland, fisherWild Wave 27,0 5) Louise Romeike, Sverige, Wieloch's Utah Sun 27,1 9) Louise Romeike, Sverige, Cato 28,4 21) Sara Algotsson Ostholt, Sverige, Chicuelo 31,2 38) Malin Josefsson, Sverige, Golden Midnight 37,2

Fredag 7 maj
07.30-13.30 Dressyr CCI4*
07.30-14.15 Dressyr CCI2*
14.00-19.30 Hoppning CCI4*

CCI4* Ställning efter dressyr och hoppning: 1) Katrin Norling, Sverige, Fernando-Ukato 26,6 straffpoäng 2) Sandra Auffart, Tyskland, Viamant du Matz 26,7 3) Sandra Auffart, Tyskland, Let's Dance 27,50 9) Katrin Norling, Sverige, Hulliebullie 21) Sara Algotsson Ostholt, Sverige, Chicuelo 31,6 22) Louise Romeike, Sverige, Wieloch's Utah Sun 31,9 26) Louise Romeike, Sverige, Cato 33,2 50) Aminda Ingulfson, Sverige, Joystick 65) Malin Josefsson, Sverige, Golden Midnight 45,2 71) Malin Petersen, Sverige, Charly Brown 49,10 78) Elvira Stafverfelt, Sverige, Aaqilles 59,50

CCI4* Ställning efter dressyren: 1) Michael Jung, Tyskland, fischerChipmunk FRH 22,5 straffpoäng 2) Ingrid Klimke, Tyskland, Hale-Bob 24,6 3) Katrin Norling, Sverige, Fernando-Ukato 26,6 3) Sandra Auffart, Tyskland, Viamant du Matz 26,7 4) Michael Jung, Tyskland, fisherWild Wave 27,0 8) Louise Romeike, Sverige, Wieloch's Utah Sun 27,1 14) Louise Romeike, Sverige, Cato 28,4 19) Malin Petersen, Sverige, Charly Brown 29,1 21) Malin Josefsson, Sverige, Allan V 29,3 36) Sara Algotsson Ostholt, Sverige, Chicuelo 31,2 38) Malin Josefsson, Sverige, Golden Midnight 37,2 60) Aminda Ingulfson, Sverige, Joystick 34,6 71) Malin Josefsson, Sverige, Golden Midnight 37,2 84) Elvira Stafverfelt, Sverige, Aaqilles 49,9

Lördag 8 maj
07.30-12.15 Hoppning CCI2*
09.30-14.00 Terräng CCI4*
14.30-18.30 Terräng CCI2*