Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / Svenska ryttarna klara för LGCT Stockholm

Svenska ryttarna klara för LGCT Stockholm

Sju svenska hoppryttare får chansen i de prestigefyllda tävlingarna på Stockholm Stadion när Longines Global Champions Tour kommer till Sverige 18-20 juni.

Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek har redan platser till varje GCT-tävling eftersom de tillhör lag i Global Champions League, lagtävlingen som också fungerar som kval till den stora Grand Prix-klassen.

Som värdland har Sverige ytterligare fyra platser att fördela. Förbundskapten Henrik Ankarcrona har gjort sitt val och det blir Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Douglas Lindelöw och Angelica Augustsson Zanotelli som får chansen att rida i Stockholm.

Det är väldigt roligt att ha en deltävling i Sverige och det betyder såklart jättemycket för ryttarna att få rida på hemmaplan.

- Det är väldigt roligt att ha en deltävling i Sverige och det betyder såklart jättemycket för ryttarna att få rida på hemmaplan. För mig som förbundskapten är det värdefullt att kunna ge fler ryttare chansen att rida de här klasserna, säger Henrik Ankarcrona.

Förra året fick tävlingarna ta en ofrivillig pandemipaus. Men 2019 var det folkfest på Stadion och fantastiska svenska framgångar med Peder Fredricson högst upp på pallen och Malin Baryard Johnsson på andraplats. Ett svårslaget resultat.

Det är en väldigt viktig tävling som uppladdning inför OS.

- Det skulle vara att vi har svenskt på plats 1-2-3 i så fall, säger Ankarcrona och skrattar, men poängterar:
- Det är en väldigt viktig tävling som uppladdning inför OS. Det är fantastiskt roligt om det blir framgångar, men allra viktigast är att det blir en bra uppladdning för hästar och ryttare.

Under tävlingarna får även fyra svenska U25-ryttare chansen att rida internationella klasser under Lövsta Future Challenge’s flagg. Dessa ryttare presenteras under nästa vecka.

Lövsta Future Challenge arrangerar också klasser för unga sjuåriga hopphästar. Läs mer HÄR

På grund av coronarestriktioner blir årets evenemang publikfritt. Men SVT sänder de största klasserna varje dag:

Fredag 18 juni

GCL, lagtävling 1 kl 15.45-18.30 SVT Play

Lördag 19 juni

GCL, lagtävling 2 kl 13.15-16.00 SVT2/SVT Play
LGCT Grand Prix kl 16.55-19.15 SVT2/SVT Play

Söndag 20 juni

155-hoppning med omhoppning 13.45-15.30 SVT2/SVT Play

Tävlingens alla klasser kan ses live via GCTV (betal-TV)

Arrangörens hemsida

Åtta ekipage finalklara i Arena Youth Tour

Fyra juniorer och fyra young rider-ryttare blev klara under höstfinalen i Arena Youth Tour, som avgjordes i helgen på friends Arena.