Annons

    Hem / Aktuellt / 05 / Tävling för alla från 1 juni – TDB öppnar på fredag

Tävling för alla från 1 juni – TDB öppnar på fredag

Förbundsstyrelsen har idag tagit beslut om att från 1 juni öppna tävlingar för alla åldersgrupper av ryttare, i enlighet med ordinarie och tillfälliga TR samt bestämmelser i respektive proposition. TDB öppnar för anmälningar fredag 28 maj kl 13:00.

Så här anmäler du till tävling i TDB under fredagen 28 maj

Beslutet innebär att tävlingar öppnas för alla licensierade ryttare, utan krav på yrkesverksamhet eller att man tillhör en viss åldersgrupp. Dessutom försvinner alla geografiska begränsningar.
– Äntligen! Det känns fantastiskt och det var med glädje som en helt enig förbundsstyrelse fattade beslutet. Många har väntat på detta, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.

Vi ser verkligen fram emot att kunna öppna för tävling för alla. Det är en stor lättnad idag. Som vi har längtat!

– Vi vet att våra arrangörer är mycket duktiga på att anordna smittskyddsanpassade tävlingar. Inom ridsporten har vi redan väl inarbetade rutiner för att minska smittspridning och håller alltid en hästlängds avstånd. Vi ser verkligen fram emot att kunna öppna för tävling för alla. Det är en stor lättnad idag. Som vi har längtat! säger Andrea Barth, verksamhetschef sport och tävling, Svenska Ridsportförbundet.

Beslutet för ridsporten var möjligt att ta först efter att Folkhälsomyndigheten förtydligat sitt beslut från 20 maj om hur tävlandet kan återupptas. Annika Tjernström, generalsekreterare på Svenska Ridsportförbundet, poängterar att dagens beslut kunnat tas efter ett långt och uthålligt påverkansarbete:

Kontakterna har varit intensiva [...] Detta arbete har nu äntligen gett resultat, till glädje för alla inblandade.

– Vi har tillsammans med Riksidrottsförbundet och de övriga 69 specialidrottsförbunden fört en dialog med Folkhälsomyndigheten under det senaste året. Kontakterna har varit intensiva, och vår ordförande Ulf Brömster har även träffat idrotts- & kulturminister Amanda Lind. Detta arbete har nu äntligen gett resultat, till glädje för alla inblandade.

Riksidrottsförbundet har efter diskussioner med Folkhälsomyndigheten meddelat att det i dagsläget inte blir begränsningar i antal tävlingsdagar per vecka eller i resande, inte heller maxtal för antal idrottsutövare vid en enskild tävling. Däremot kommer det att vara fortsatt viktigt att begränsa antalet personer som samlas och att undvika trängsel, vilket innebär att tillfälliga TR fortsatt ska följas vid alla tävlingar.

Viktigt är också att hålla sig uppdaterad på eventuella särskilda regionala bestämmelser.

Beslutet innebär att TDB öppnar för anmälningar för alla åldersgrupper från och med fredag 28 maj klockan 13.00.

Om du tidigare inte kunnat anmäla dig till tävling och tänkt göra det nu är det bra att förbereda dig på detta sätt:

  • Beställ och betala dina licenser i TDB omgående, om du vill kunna anmäla dig redan klockan 13 i morgon.
  • Om du är med i en förening som manuellt godkänner ryttarlicenser, kontakta dem och be dem ha beredskap att godkänna licenser snabbt den närmaste tiden.

Folkhälsomyndigheten har även gett klartecken för barn och unga att delta i lägerverksamhet från 1 juni.

Syskonen Hansson dominerade ponny-SM i hoppning

När Folksam SM i hoppning på Sundbyholm avslutades med ponnyklasserna var det syskonen Jonathan och Mathilda Hansson som stal showen genom att vinna alla guldmedaljer som stod på spel.