Annons

    Hem / Aktuellt / GP-seger för Patrik Kittel

GP-seger för Patrik Kittel

Hela A-truppen i dressyr är i helgen och tävlar vid de fyrstjärniga tävlingarna i Le Mans, Frankrike. Här är det viktigt att prestera om man siktar på en OS-plats. Patrik Kittel vann fredagens Grand Prix och Antonia Ramel var trea i küren.

Det var mycket blågult i resultatlistan efter fredagens Grand Prix. Etta Patrik Kittel på Well Done de la Roche CMF, tvåa Juliette Ramel på Buriel B.H. och femma Therese Nilshagen på Dante Weltino OLD. Dessutom var Antonia Ramel placerad femma med Brother de Jeu i torsdagens Grand Prix.

- Placeringsmässigt är jag väldigt nöjd. Sen kan procenten bli bättre, kommenterar förbundskapten Bo Jenå.

Patrik Kittel hade 77-78 procent från flera av domarna, men landade totalt på 76,196. Med det blev det en klar seger före Juliette Ramel på 72,783.
- Juliette hade några fel, hästen var spänd idag och det kostade. Även Therese hade dyra missar som gjorde att procenten sjönk, förklarar Bo Jenå.

Pallplats i lördagens kür

Under lördagen red Antonia Ramel Grand Prix Kür på Brother de Jeu. Ekipaget belönades med 77,610 procent och en tredjeplats. Men domarna var oense. Två av dem hade Antonia på 79 procent och en ville se henne som segrare. Nu vann istället Hans Peter Minderhoud från Nederländerna, på Glock's Zonik N.O.P. med totalt 80,425 procent.

Resterande svenskar rider Grand Prix Special under söndagen. 

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor  
ClipMyHorse sänder

Resultat lördag

Grand Prix kür: 1) Hans Peter Minderhoud, Nederländerna, Glock's Zonik N.O.P. 80,425% 2) Henri Ruoste, Finland, Kontestro DB 79,135 3) Antonia Ramel, Sverige, Brother de Jeu 77,610

Resultat fredag

Grand Prix: 1) Patrik Kittel, Sverige, Well Done de la Roche CMF 76,196% 2) Juliette Ramel, Sverige, Buriel K.H. 72,783 3) Morgan Barbancon, Frankrike, Sir Donnerhall II OLD 72,674 5) Therese Nilshagen, Sverige, Dante Weltino OLD 71,717

Resultat torsdag

Grand Prix: 1) Hans Peter Minderhoud, Nederländerna, Glock´s Zonik N.O.P. 76,065 2) Henri Ruoste, Finland, Kontestro DB 74,174 3) Thamar Zeistra, Nederländerna, Hexagon´s Double Dutch 71,717 5) Antonia Ramel, Sverige, Brother de Jeu 70,544

Konsult sökes för analys och översyn

Svenska Ridsportförbundets stämma i maj 2021 beslutade om en analys och översyn av förbundets finansieringsmodeller samt dess ekonomiska och verksamhetsmässiga konsekvenser.