Annons

    Hem / Aktuellt / Inget extra tävlingsår och flyttat SM

Inget extra tävlingsår och flyttat SM

Det blir inget extra tävlingsår för de ponnyryttare som fyller 20 år under 2021, inte heller förlängs unghästtiden för berörda hästar 2021. Det, bland annat, fastställdes av Tävlingssektionen på deras senaste möte.

Svenska Ridsportförbundets Tävlingssektion säger nej till båda förslagen som kommit med anledning av coronapandemin.
Tävlingsåret 2021 inleddes i normal omfattning den 1 juni 2021.
Tävlingssektionen säger därför nej till att ge ponnyryttare som fyller 20 år under 2021 ett extra ponnyår, och nej till förslaget att förlänga unghästtiden för de unga hästar, såsom fölston, som är berörda 2021.

Ny arrangör av hopp-SM
Inomhus-SM i hoppning för senior, young rider och juniorer kommer att arrangeras av Strömsholms Ridsportförening i november.
Inomhus-SM för häst skulle ha arrangerats av Flyinge Hästsportklubb vecka 46. Eftersom det inte är helt säkert att framridningsridhuset Crafoordhallens takrenovering kommer att vara helt klar flyttas detta SM till Strömsholms RF vid samma tidpunkt, vecka 46.

Strömsholms Ridsportförening kommer även att vara värd för finalen i Folksam Ponnyallsvenska, lag-SM i ponnyhoppning vecka 45.

Skogslottens Ryttarförening arrangerar utomhus-SM för alla grupper på Mantorp Hästsportarena vecka 32 som planerat. Sedan tidigare har inomhus-SM för ponny och children tilldelats Kungsbacka Ridklubb vecka 44.

SM 2021
SM i fälttävlan 2021 tilldelas Gärds Ryttarförening med datum 16-17 oktober.
SM i paradressyr 2021 tilldelas Laholms Ryttarförening med datum 28 juli-1 augusti.
SM/RM i working equitation arrangeras av Trolleholms Ryttarförening den 2-3 oktober.
SM i ponnydressyr arrangeras av Grevagårdens Ryttarförening vecka 30.
Final Folksam Ponnyallsvenska/lag-SM ponnyhoppning arrangeras av Strömsholms Ridsportförening vecka 45.

SM 2022
SM i hoppning utomhus tilldelas Sundbyholms Horse Center Ryttarförening
SM i hoppning för ponny och children inomhus vecka 44, samt SM i hoppning inomhus för seniorer, young rider och junior vecka 45 tilldelas Trollhättans Sportryttare.

TR 2023
Processen med att revidera TR, Tävlingsreglementena, inför 2023 pågår. Under sommaren kommer Svenska Ridsportförbundets medlemmar få möjlighet att kommentera revideringen och komma med egna förslag.

Intensiv tävlingshelg i ridsporten

Mycket uppmärksamhet riktas österut i dessa dagar, men här hemma blir det en intensiv tävlingshelg med flera mästerskap. Två av mästerskapen sänds direkt på ridsport.se