Annons

    Hem / Aktuellt / Louise Romeike fyrstjärnig fyra i Luhmühlen

Louise Romeike fyrstjärnig fyra i Luhmühlen

Louise Romeike har klättrat i resultatlistan genom hela tävlingen och landade tillslut på en fin fjärdeplats i tyska Luhmühlens CCI4*-S. Och det var fler svenskar som gjorde fina insatser i söndagens avslutande banhoppning.

Louise inledde med en sjundeplats i dressyren med hästen Cato, avancerade till en femteplats efter terrängen och blev tillslut fyra efter en felfri banhoppning. Även Malin Petersen red felfritt med Charly Brown och avancerade till en elfte plats.

Sara Algotsson Ostholt hade fyra fel med Chicuelo och tappade en placering till 15:e plats.

Resultat söndag

CCI4* totalt efter dressyr, terräng, banhoppning: 1) Michael Jung, Tyskland, fischerChipmunk FRH 21,4 2) Sandra Auffarth, Tyskland, Viamant du Matz 27,1 3) Andrew Hoy, Australien, Vassily de Lassos 27,6 4) Louise Romeike, Sverige, Cato 60 27,6 11) Malin Petersen, Sverige, Charly Brown 311 34,2 15) Sara Algotsson Ostholt, Sverige, Chicuelo 37,2
Fullständig resultatlista

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor  
Horse&CountryTV sänder (betal-TV)

LÖRDAG

Bra svenskdag i Luhmühlens terräng

Svenska fälttävlansryttarna levererade strålande ritter i Luhmühlens fyrstjärniga terräng. Förbundskapten Fredrik Bergendorff var nöjd med det han såg och ger ekipagen beröm.

Det är flera av ekipagen som har presterat bra och varit jätteduktiga. Louise (Romeike) red super och var snabb med Cato. Hon satte också en säker runda med Utah Sun, säger Fredrik Bergendorff.

- Sara (Algotsson Ostholt) och Chicuelo blir bättre för varje gång. Jag tycker att de steppade upp ytterligare ett steg idag. Och Malin Josefsson och GM (Golden Midnight) var otroligt snabb och bra i terrängen. 

Vi hade en väldigt bra eftermiddag här. Det är också superbra att det är så varmt, det är bra träning inför Tokyo.

Hela nio av de svenska ekipagen var felfria på hinder. Louise Romeike och Cato ligger bäst till inför söndagens avslutande hoppning med en femteplats.
- Vi hade en väldigt bra eftermiddag här. Det är också superbra att det är så varmt, det är bra träning inför Tokyo, menar Fredrik. 

Tyvärr blev det en avramling för Sofia Sjöborg i den fyrstjärniga klassen och ett fall för Anna Freskgård i den femstjärniga. Men både hästar och ryttare uppges ha klarat sig bra.
- Det var synd med Anna och Sofia, men de var okej direkt efteråt och hästarna kollas igen för säkerhets skull, berättar Fredrik, som ser fram emot söndagen med tillförsikt.

- Vi har ju både upptravning och banhoppning kvar, så inget är klart än. 

Liveresultat och ställning CCI4*-S

Resultat lördag

CCI4*-S, efter dressyr och terräng: 1) Michael Jung, Tyskland, fischerChipmunk FRH 21,4 straffpoäng 2) Julia Krajewski, Tyskland, Amande de B'Néville 23,9 3) Sandra Auffarth, Tyskland, Viamant du Matz 27,1 5) Louise Romeike, Sverige, Cato 27,6 14) Sara Algotsson Ostholt, Sverige, Chicuelo 33,2 16) Malin Petersen, Sverige, Charly Brown 34,2 22) Louise Romeike, Sverige, Wieloch's Utah Sun 38,2 25) Niklas Lindbäck, Sverige, Focus Filiocus 39,3 28) Malin Josefsson, Sverige, Golden Midnight 40,3 32) Christoffer Forsberg, Sverige, Hippo's Sapporo 42,4 38) Linda Algotsson, Sverige, Fair Spot 47,8 53) Christoffer Forsberg, Sverige, Watermill Heejan 66,5
Sofia Sjöborg, Sverige, Bryjamolga van het Marienshof Z, utesluten

FREDAG

Luhmühlen viktigt OS-test för fälttävlansryttarna

Luhmühlen i Tyskland bjuder i helgen på fyr- och femstjärniga tävlingar i fälttävlan. Många av Europas bästa ryttare är på plats för att testa formen och finslipa inför OS i Tokyo. Så också tio svenska ryttare.

Efter fredagens dressyr är det Louise Romeike som ligger bäst till av svenskarna i den korta fyrstjärniga klassen. Med Cato 60 blev det 72,81 procent och därmed 27,2 straffpoäng. Det räckte till en sjundeplats inför lördagens terräng. 

Louise ligger även på en 20:e plats med Wieloch's Utah Sun, däremellan ligger Malin Petersen och Charly Brown på en tolfte plats. Totalt startar tio svenska ekipage i CCI4*. Christoffer Forsberg rider två hästar.

I den femstjärniga långa klassen är Anna Freskgård enda svenska ryttare. Med Techno blev det 35,2 straffpoäng i dressyren och en 14:e plats inför terrängen.

Resultat fredag

CCI4*-S, efter dressyren: 1) Michael Jung, Tyskland, fischerChipmunk FRH 21,4 straffpoäng 2) Sandra Auffarth, Tyskland, Let's Dance 22,0 3) Julia Krajewski, Tyskland, Amande de B'Néville 23,9 7) Louise Romeike, Sverige, Cato 27,2 12) Malin Petersen, Sverige, Charly Brown 29,8 20) Louise Romeike, Sverige, Wieloch's Utah Sun 31,8 24) Sara Algotsson Ostholt, Sverige, Chicuelo 32,8 29) Niklas Lindbäck, Sverige, Focus Filiocus 34,5 36) Linda Algotsson, Sverige, Fair Spot 36,2 40) Sofia Sjöborg, Sverige, Bryjamolga van het Marienshof Z 36,8 49) Christoffer Forsberg, Sverige, Hippo's Sapporo 38,4 58) Malin Josefsson, Sverige, Golden Midnight 40,3 64) Christoffer Forsberg, Sverige, Watermill Heejan 43,7

CCI5*-L, efter dressyren: 1) Mollie Summerland, Storbritannien, Charly van ter Heiden 29,0 straffpoäng 2) Tim Price, Nya Zeeland, Ascona M 29,1 3) Tim Price, Nya Zeeland, Ringwood Sky Boy 29,2 14) Anna Freskgård, Sverige, Techno 35,2

Dressyrhästarna till unghäst-VM uttagna

SWB och Svenska Ridsportförbundet har tagit ut de unga dressyrhästar som är klara för unghäst-VM i dressyr.