Annons

    Hem / Aktuellt / Max 8-rekommendationen för ridskolor hävs

Max 8-rekommendationen för ridskolor hävs

Svenska Ridsportförbundets tidigare rekommendationen om max 8 ridskoleryttare per grupp för elever födda 2001 eller tidigare på ridskolor anslutna till förbundet upphävs från den 28 juni.

Beslutet togs av förbundsstyrelsen den 3 juni.

Förbundsstyrelsen tog i december 2020 beslut om rekommendationen att om möjligt begränsa antalet ryttare under ridlektionsverksamhet till max åtta under den rådande pandemin.
Regeringen har presenterat en plan för avveckling av restriktioner och Folkhälsomyndighetens allmänna råd till föreningar har nu uppdaterats

Det innebär att den tidigare rekommendationen kan upphävas. 

- Vi ser att det här beslutet ger ridskolorna möjlighet att planera för höstens och eventuellt sommarens verksamhet. Jag vill återigen tacka dem som kunnat hålla i och ställa om för att verksamheten kunnat vara igång och att våra hästar fått den omvårdnad de kräver, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Fortsättningsvis gäller dock att verksamheten ska genomföras utifrån från nationella föreskrifter och allmänna råd, pandemilagen samt med hänvisning till regionala särskilda rekommendationer och lokala allmänna råd.

För att undvika smittspridning bör föreningar som bedriver idrott, kultur och fritidsaktiviteter;

  • när det är möjligt hålla träningar och andra aktiviteter utomhus
  • minimera antalet personer som närvarar samtidigt eller på annat sätt undvika trängsel
  • endast genomföra matcher och tävlingar i mindre omfattning
  • endast genomföra mindre läger och cuper.

Det gäller alla åldrar

Svenska Ridsportförbundet har uppdaterat Råd och rekommendationer till ridskola, personal och elever avseende läktare och kafeterior, liksom checklistan för ridskole/ridverksamhet. 

Sedan tidigare har klartecken för lägerverksamhet och tävlingar kommit. 

Svenska Ridsportförbundet följer utvecklingen och hur regeringens plan för avveckling av restriktioner påverkar ridsporten och verksamheten. Länk 

Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya nationella allmänna råd. Vad innebär de för idrotten? - Riksidrottsförbundet (rf.se)

Syskonen Hansson dominerade ponny-SM i hoppning

När Folksam SM i hoppning på Sundbyholm avslutades med ponnyklasserna var det syskonen Jonathan och Mathilda Hansson som stal showen genom att vinna alla guldmedaljer som stod på spel.