Annons

    Hem / Aktuellt / Stark blågul avslutning på Stadion

Stark blågul avslutning på Stadion

Två segrar och tre tredjeplatser blev det starka blågula facit under sista dagen med hoppning på Stockholms Stadion.

Peder Fredricson har haft en riktig toppenhelg och slog till med seger i söndagens största klass, en 155-hoppning med omhoppning. Med Catch Me Not S var han dubbelt felfri och över sekunden snabbare än tvåan Marlon Modolo Zanotelli på Grand Slam VDL från Brasilien. Det var svenskt även på tredjeplats genom Douglas Lindelöw och Cheldon.

1,55-hoppning: 1) Peder Fredricson, Sverige, Catch Me Not S 0+0 31,98 2) Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien Grand Slam VDL 0+0 33,16 3) Douglas Lindelöw, Sverige, Cheldom 0+0 33,64 6) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl 0+16

Henrik vonn Eckermann-Glamour ilr 3 210620 RT.jpg

Ytterligare femstjärnig svensk seger

Även i morgonens femstjärniga 150-klass med tidshoppning blev det svenskt överst på pallen. Henrik von Eckermann slog till med en kanonrunda på Glamour Girl och vann solklart före Marlon Modolo Zanotelli. Som alltså även denna gång fick se sig slagen av en svensk. Kanske kan han ändå känna lite blågul glädje, han är ju gift med svenska ryttaren Angelica Augustsson Zanotelli som även var placerad fyra i samma klass.

1,50-tidshoppning: 1) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl 0 56,46 2) Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien, Grand Slam VDL 0 58,35 3) Jodie Hall McAteer, Storbritannien, Kimosa van het Kritrahof 0 59,13 4) Angelica Augustsson, Sverige, Nintender Star 0 59,85


Andrea Persson och F. Las Vegas. Foto: Roland Thunholm

Blågula pallplatser i Lövstas unghäst- och U25-klass

Lövsta Future Challenge har gjort en riktig satsning på kommande hoppgenerationer med klasser för både unghästar och U25-ryttare. I söndagens finalklasser för unga hästar red Peder Fredricson hem tredjeplatsen med sjuåriga Jumper d'Oase, medan Andrea Persson red in på samma placering med F. Las Vegas i U25-klassen.

Segrade i finalen för unga hästar gjorde fredagens vinnare Abdel Said som satsade allt när han kom in på banan. Och det räckte hela vägen till seger. Under söndagens final hade hindren höjts till 140 och av de 19 startande tog sig hela 14 ekipage till omhoppning. 
Den italienske banbyggaren hade förberett en inbjudande men utmanande bana för de unga talangerna.   

- Jag är så stolt över honom. Igår tappade vi bort oss lite, men idag kändes allt helt fantastiskt. Det här är bara vår tredje tävling tillsammans och jag är så tacksam för möjligheten att komma in på en sådan här tävling med en 7-åring, sa en glad Abdel Said. 
Bästa svenska ekipage blev Kereen Cobra med blott 19-åriga Kajsa Björe i sadeln. De hade kvalat till finalen vid Norrköping Horse Show. 
- Det var så roligt att rida idag. Min häst var egentligen lite trött men han bara gick in på banan och gav allt. Han har en fantastisk inställning, säger Kajsa Björe.
Nu tar Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar en paus med är tillbaka under Champion of the Youngsters vecka 34 med säsongsstart 2021.

Under helgen har några av de bästa U25-ryttarna från Europa samlats i Stockholm. Sista tävlinsdagen av tre  var dags att göra upp i en 1,50 Grand Prix. Segern gick till Norge och Ingrid Gjelsten efter en rafflande omhoppning. 

- Det var jättekul att rida på Stadion idag och min häst kändes superfin. Vi har inte ridit så många stora klasser som denna så jag är väldigt nöjd med den här helgen, sa Ingrid Gjelsten. 

Tjeckiens Sara Vingralkova med Kas- Sini DC tog hand om andraplatsen och tredjeplats gick till svenska Andrea Persson, som blev bästa svenska ryttare både i gårdagens klass och idag.  

- Jag har nog aldrig ridit så fort som idag och har aldrig velat vinna så mycket heller. Det är så inspirerande att få tävla här, att få följa några av världens bästa ryttare och se så mycket bra ridning. Det ger så mycket energi som jag tar tillbaka hem till vardagen, säger en glad Andrea. 

Resultat Lövsta Future Challenge Young Horses

Resultat Lövsta Future Challenge International Jumping U25 Grand Prix

Dressyrhästarna till unghäst-VM uttagna

SWB och Svenska Ridsportförbundet har tagit ut de unga dressyrhästar som är klara för unghäst-VM i dressyr.