Annons

    Hem / Aktuellt / Sverige vann säsongspremiären

Sverige vann säsongspremiären

Sverige vann säsongspremiären av Longines FEI Jumping Nations Cup i St Gallen, efter en rafflande omgång som avgjordes med omhoppning.

Söndag - Longines FEI Jumping Nations Cup

Svenska hopplaget vann säsongspremiären i nationshoppningsserien Longines FEI Jumping Nations Cup. Premiären reds i ett regnigt St Gallen, Schweiz och fick avgöras med omhoppning.

I laget red Malin Baryard Johnsson, Evelina Tovek, Rolf-Göran Bengtsson och Douglas Lindelöw. Efter två händelserika omgångar där placeringen i resultatlistan hela tiden förändrades för nationslagen stod Sverige och Tyskland slutligen båda på 13 fel.

Malin Baryard Johnsson med H&M Indiana och Douglas Lindelöw med Casquo Blue var tillsammans med hemmaryttaren Markus Fuchs de enda tre att klara den tuffa nationshoppningsbanan felfritt två gånger.

RGB_NC_StGallen_1000.jpg
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W tog sig an omhoppningen i St Gallen, Schweiz. Foto: FEI/Richard Juillart

Men när det var dags för omhoppning fick lagets veteran Rolf-Göran Bengtsson träda fram. Tillsammans med Ermindo W var han först ut i omhoppningen och satte en felfri runda. Att det var debut för Ermindo W i femstjärnig nationshoppning märktes inte på resultatet.
För Tyskland red Christian Kukuk med Mumbai. Ekipaget fick ett nedslag och den svenska segern var ett faktum.

- Första nationshoppningenssegern här, och ryttarna var fantastiska, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona som också gav beröm till arrangören som lade in en extra lång paus för att kunna ta hand om underlaget i det blöta vädret.

Tio nationslag kom till start i premiären i St Gallen, Schweiz.

På FEI:s hemsida finns en längre text om nationshoppningen i St Gallen - Brilliant Bengtsson seals Swedish victory

Longines FEI Jumping Nations Cup, nationshoppning i 2 omg: 1) Sverige 9+4+0 43,50 (Douglas Lindelöw/Casquo Blue 0+0, Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W 9+4+0, Evelina Tovek/Winnetou de la Hamente Z 12+4, Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana 0+0)  2) Tyskland 5+8+5 50,23 3) Schweiz 8+8 4) Egypten 5+20 5) Mexiko 21+4 6) Brasilien 13+16 7) Nederländerna 20+24 8) Italien 25+20 9) Israel 16+49 10) Storbritannien 14+wd

Kompletta resultat

Fredag - Evelina Tovek GP-femma

Evelina Tovek visade form på fredagen med en femteplats i Grand Prix.
Med nationshoppning på söndag var fredagseftermiddagen Grand Prix-dag. Femtio ryttare startade i Grand Prix 1,60, elva ryttare felfria i grundomgången och med de två bästa 4-felarna gick 13 ekipage till omhoppning. Evelina Tovek med Dalila de la Pomme blev femma.

Grand Prix 1,60: 1) Nayel Nassar, Egypten, Igor van de Wittemoere 0+0 45,32 2) Scott Brash, Storbritannien, Hello Vincent 0+0 45,41 3) Philipp Weishaupt, Tyskland, Coby 8 0+0 46.05 5) Evelina Tovek, Sverige, Dalila de la Pomme 0+0 48,07

Webb-TV

ClipMyHorse sänder alla klasser.
Nations Cup rids på söndag 6 juni med start kl 11.45.

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 

2021-06-06; Idag är det säsongspremiär i Longines FEI Jumping Nations Cup, Division 1, i St Gallen, Schweiz. Sverige har ett starkt och rutinerat lag på plats. Sverige är fyra inför andra omgången med totalt 9 fel.

Sverige startar som lag nummer tre av tio på söndag. I det svenska laget rider Douglas Lindelöw – Casquo Blue, Rolf-Göran Bengtsson – Ermindo W, Evelina Tovek – Winnetou de la Hamente Z och Malin Baryard Johnsson – H&M Indiana, i den ordningen.

Startordning Longines FEI Jumping Nations Cup: Brasilien, Schweiz, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Mexiko, Nederländerna, Egypten, Italien, Israel.
Första omgången startar 11:45.

Tio lag står på startlinjen. I det svenska laget rider rutinerade Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Douglas Lindelöw och Evelina Tovek. Henrik von Eckermann startar individuellt.

Sverige möter lag från Schweiz, Tyskland, Storbritannien, Italien och Nederländerna. Dessutom startar flera lag som egentligen inte tillhör Division 1 och därmed inte räknar poäng. Det är Brasilien, Egypten, Israel och Mexiko. Förutom Italien har alla dessa nationer även kvalat lag till OS i Tokyo. Så det blir en spännande kraftmätning på söndag och en viktig uppladdning inför det som komma skall.

Nationshoppningen rids över två likadana rundor. Där de åtta bästa lagen efter första rundan får starta i andra rundan. Om två eller flera lag har lika antal fel efter båda rundorna rids en omhoppning om segern. En ryttare per lag rider omhoppningen.

På grund av coronapandemin har årets säsong blivit något stukad, med fyra deltävlingar istället för normala sju. Sverige startar vid tre av deltävlingar. Förutom St Gallen är det också La Baule och Rotterdam.

Alla lag i Division 1 får i år rida finalen i Barcelona i oktober. Där avgörs vilka lag som får fortsätta i Division 1 även 2022, och vilket lag som måste flytta ner till den lägre EEF-ligan.

Longines FEI Jumping Nations Cup 2021

6 juni St Gallen, Schweiz
11 juni La Baule, Frankrike
20 juni Sopot, Polen
2 juli Rotterdam, Nederländerna
16 juli Falsterbo, Sverige
23 juli Hickstead, Storbritannien
20 augusti Dublin, Irland
1-3 oktober Barcelona, Spanien - FINAL

Regler, platsfördelning med mera

Jens Fredricson GP-vinnare i Danmark

Under söndagens stora Grand Prix i Uggerhalne slog Jens Fredricson och Markan Cosmopolit till med vinst. Ekipaget var de enda som lyckades hålla nollan genom de två omgångarna över 1,50-hinder.