Annons

    Hem / Aktuellt / Nytt landslag i hoppning

Nytt landslag i hoppning

Hopplandslaget har fått nytt utseende efter den sedvanliga halvårsrevideringen. A-truppen har vuxit, och B-truppen har fått några nya namn. Andra namn har försvunnit på grund av ändrade förhållanden när det gäller hästar.

Rolf-Göran Bengtsson är tillbaka i A-truppen tillsammans Douglas Lindelöw, Angelica Augustsson Zanotelli och Angelie von Essen.

A-truppen innehåller nu åtta ekipage mot tidigare fem.

-Det känns väldigt bra att vi har den här bredden på toppen, säger förbundskapen Henrik Ankarcrona.
- Det är ju alltid roligare att kunna öka på truppen än tvärtom.

Några namn som saknas i landslagstruppen är Fredrik Jönsson och Stephanie Holmén.

- Fredriks topphäst Cold Play gick tyvärr bort tidigare i år, och Stephanie Holmen och hennes Flip´s Little Sparrow har varit borta från tävlingsbanorna ett tag, men ser nu ut att vara på väg tillbaka, säger Henrik Ankarcrona.

I B-truppen tillkommer Petronella Andersson, Wilma Hellström, Karin Martinsen, Sissela Smith och Alexander Zetterman

Kriterierna för att ingå i A-truppen är; ekipage som är aktuella för mästerskap. Ekipage ska ha presterat flertalet jämna resultat på CSI5*/CSIO5* nivå under de senaste 12 månaderna. Utomhusresultat prioriteras.

Och för B-truppen; ekipage som är aktuella för CSIO tävlingar. Ekipage ska ha presterat flertalet jämna resultat på lägst CSI3*GP nivå under de senaste 12 månaderna. Utomhusresultat prioriteras. Ekipage kan vara aktuella för mästerskap.   

I hoppningens landslagstrupp ingår också en utvecklingsgrupp och en observationsgrupp.

HÄR finns hoppningens landslag 2021

Ny blågul dubbel i Herning!

Patrik Kittel och Jeanna Högberg stod under lördagen för en ny svensk succéinsats i Hernings trestjärniga dressyr. Etta och tvåa i Grand Prix Special. - En riktigt stark prestation, säger förbundskapten Bo Jenå.