Annons

    Hem / Aktuellt / Evenemangsstödet införs

Evenemangsstödet införs

Information till ridsportens arrangörer; stödet avser evenemang som planerats äga rum under perioden juni-december 2021, men som inte kan genomföras eller i väsentlig utsträckning måste begränsas till följd av pandemin.

Evenemanget – exempelvis kultur- och sportevenemang, mässor, marknader och evenemang inom det civila samhället – ska rikta sig till minst 250 deltagare. Det kan antingen vara ett evenemang som planeras äga rum vid ett tillfälle eller som en sammanhållen serie under en avgränsad tid. Vad gäller idrottsevenemang riktar sig stödet till evenemang utanför idrottsrörelsens ordinarie tränings- eller tävlingsverksamhet, till exempel motionslopp och cuper, meddelar regeringen på sin hemsida.

Skatteverket kommer att handlägga ansökningar och beslutar om bestämmelser kring den praktiska handläggningen av stödet. Ansökan kan göras hos Skatteverket från och med den 10 augusti.

Läs mer på regeringens hemsida 

Frågor om evenemangsstödet kan ställas till Näringsdepartementet per e-post  eller via Regeringskansliets växel 08-405 10 00

Intensiv tävlingshelg i ridsporten

Mycket uppmärksamhet riktas österut i dessa dagar, men här hemma blir det en intensiv tävlingshelg med flera mästerskap. Två av mästerskapen sänds direkt på ridsport.se