Annons

    Hem / Aktuellt / Gemensam uppladdning för distansungdomarna

Gemensam uppladdning för distansungdomarna

Ungdomslandslaget i distansritt samlades nyligen på Flyinge för uppsutten och avsutten träning, veterinärgenomgång av hästarna och planering inför YR-VM. För första gången var även Utmanartruppen inbjuden.

Ungdomslandslaget i distansritt samlades nyligen på Flyinge för uppsutten och avsutten träning, veterinärgenomgång av hästarna och planering inför YR-VM. För första gången var även Utmanartruppen inbjuden.

YR-landslag-distansritt-Flyinge-2021_1000.jpgFrån vänster landslagsledare Yvonne Ekelund, Alva Brandi (ny i truppen), Emma Schuber, Frida Wanér, Augusta Ravna Ulriksen och Joline Lindblom.
Sittande från vänster assisterande landslagsledare Timmy Compier, Anna Remmare, Ebba Bota, Selina A Kjellberg och veterinär Johanne Hvid.

Landslagsledare Yvonne Ekelund berättar att det brukar vara en årlig samling för distansungdomarnas spetstrupp inför kommande mästerskap. Det är avstämning av målsättning och förväntningar samt genomgång av praktiska förutsättningar och planering för resan.
- det är många som lägger ner mycket tid och engagemang för det här och det är viktigt att gå igenom både landslagsledningens och ryttarnas ömsesidiga förväntningar inför en mästerskapssatsning, säger Yvonne Ekelund.

Vi vill sätta fokus på att även ryttaren måste träna och äta för att kunna vara på topp när det gäller

Att rida tolv mil är en fysisk prestation som kräver god kondition och genomtänkt kost. Första passet på morgonen både lördag och söndag började redan 06.30 med löpning, tillsammans med assisterande landslagsledare Timmy Compier.
- Många ryttare är väldigt noga med sin häst när det kommer till träning och foder men inte alltid så noga själva, säger Yvonne Ekelund.
- Vi vill sätta fokus på att även ryttaren måste träna och äta för att kunna vara på topp när det gäller, säger Yvonne.

Landslagsveterinär Johanne Hvid gjorde en besiktning av hästarna och alla ryttare fick träna på att visa hästarna för veterinären. Det var också en ordentlig genomgång för de hästar som är aktuella för VM.

YR-landslag-distansritt-Flyinge-2021-dressyr.jpg

Ekipagen fick träna dressyr för Yvonne Ekelund, uppdelade i grupper. Distansritt är förstås i mycket en konditionssport men för att hästen ska orka måste den kunna bära sig rätt och ha en god egen balans.

För första gången var utmanartruppen med på samlingen.
- Många distansryttare rider och tränar mest ensamma så det behövs tillfällen att träffas och träna tillsammans med utrymme för gemenskap och erfarenhetsutbyte, säger Yvonne.

YR-landslag-distansritt-Flyinge-2021-skogen_1000.jpg

Utmanartruppen fick träna ett galoppass med Timmy Compier på lördagen. På söndagen fick hela gruppen under Tommys ledning rida i en närbelägen skog med bra ridstigar som påminner om underlaget under VM. Passet bestod av flera slingor på totalt 25 km och ryttarna kunde rida olika slingor utifrån ekipagets förutsättningar.

Ungdomslandslaget i distansritt - spetstrupp och utmanartrupp

YR-landslag-distansritt-Flyinge-2021-VM-laget_1000.jpgVM-laget 2021: Selina A Kjellberg, Ebba Bota och Anna Remmare.

VM i distansritt young rider 6-11 september Ermelo, Nederländerna. Samtidigt avgörs EM i distansritt för seniorer. Nominerade YR-ryttare är Anna Remmare, Selina A Kjellberg och Ebba Bota. Läs mer

Samtliga foton: Anne-Grethe Ulriksen