Annons

    Hem / Aktuellt / Intensiv tävlingshelg i ridsporten

Intensiv tävlingshelg i ridsporten

Mycket uppmärksamhet riktas österut i dessa dagar, men här hemma blir det en intensiv tävlingshelg med flera mästerskap. Två av mästerskapen sänds direkt på ridsport.se

Folksam Ponny-SM i dressyr med final i Mats Mellberg Cup arrangeras av Grevagårdens Ryttarförening.

Svenskt mästerskap i dressyr för ponny rids i kat B, C, D. Hur medaljerna ska fördelas avgörs i kür, det fria programmet till musik. Kvalklasserna börjar på torsdag och finalerna rids lördag och söndag.

Cuperna Mats Mellberg P12 och Ride and Learn är Svenska Ridsportförbundets satsning på ponnydressyren med fokus på ryttarutveckling. Sista omgången rids i samband med Ponny-SM och avgörs torsdag och fredag.

Ronja Kardos stod överst på prispallen i förra årets SM. På fredag kan följa Ronja Kardos som gäst på vårt Instagram.

29 juli – 1 augusti Grevagårdens Ryttarförening, Folksam Ponny-SM i dressyr med Mats Mellberg P12 och Ride and Learn – startlistor och onlineresultat

Det är också dags för Laholms Ryttarförenings årliga sommardressyr. Folksam SM i paradressyr kommer att avgöras på lördag-söndag. Tävlingarna startar onsdag 28 juli och avslutas på söndag den 1 augusti sen eftermiddag. Deltagarantalet är inte så stort som tidigare år men tävlingsledningen kan ändå konstatera att det blir cirka 350 starter, alltifrån lägsta till högsta klass.

28 juli – 1 augusti Laholms Ryttarförening, Sommardressyr och Folksam SM i paradressyr
Startlistor och onlineresultat  

I samarbete med Equisport sänder Svenska Ridsportförbundet Folksam Ponny-SM och Folksam SM i paradressyr direkt på ridsport.se

Helgens tredje mästerskap är Folksam lag-SM i distansritt. Mälardalens Distansryttarförening arrangerar mästerskapet på söndag 1 augusti. Lag-SM i distansritt rids på en 80 km slinga och varje lag ska bestå av tre eller fyra ryttare.

1 augusti Mälardalens Distansryttarförening, Folksam lag-SM i distansritt
Startlistor och onlineresultat

Ett sammandrag från lag-SM i distansritt kommer att sändas i nästa vecka

Samtliga regler för SM finns här

Regler för Mats Mellberg Cup och Ride and Learn

 

 

Dags för Unghäst-VM i Belgien

Unghäst-VM i hoppning avgörs den 23-26 september i Lanaken, Belgien. Här hittar du uttagna hästar, ryttare och starttider.