Annons

    Hem / Aktuellt / Medaljregn över kuskarna på NM

Medaljregn över kuskarna på NM

De svenska kuskarna hamnade i rena medaljregnet på NM i sportkörning i Danmark. Sex guld, fem silver och tre brons blev resultatet.

Kuskarna tävlade både individuellt och i lag. Tävlingen inleddes med dressyren där framför allt de yngre svenska kuskarna höll sig framme med grensegrar.

Saga Pettersson i children-klassen, vann alla tre delmomenten dressyr, maraton och precision, och därmed naturligtvis också totalsegern.
Även i young driver och junior-klassen blev det svensk dressyrseger med Elise Strauss och Jonathan Bengtsson i topp i respektive klass.

Lördag är vanligtvis maratondag på en sportkörningstävling, och så också på NM. Johan Herner vann maraton i enbetsklassen för ponny, och gick sen vidare med att vinna även den avslutande precisionen.
I juniorklassen vann Oliver Sternhag maraton.

Även i den avslutande precisionen stod svenska kuskar överst på prispallen, parkusken Eva Ottosson, Hanna Holstein i parklassen för ponny och junioren Ester Fagerlind. 

Det är bara en kort sammanfattning av de fina resultaten under helgen som ledde fram till att medaljer av alla valörer tilldelades de svenska kuskarna.

 
Hela den svenska truppen inför prisutdelning. Foto: Svenska Ridsportförbundet - fler bilder från NM på vår Facebook-sida

Resultat Nordiskt Mästerskap lag

Guld till ungdomslaget; med Saga Pettersson, Mimmi Olskims, Ester Fagerlind, Victoria Persson, Elise Strauss och Sanna Manfredsson

Guld ponny enbetslaget; med Johan Herner, Anna Racking, Lida Sjödin

Guld häst parlaget; med Amanda Krogstad, Eva Ottosson, Camilla Ahlberg

Silver ponny parlaget; med  Marika Strömsberg, Hanna Holstein, Gunlög Frost

Brons häst enbet-laget; med Linnea Kristiansen, Camilla Lind, Karin Söderqvist

Resultat Nordiskt Mästerskap individuellt

Children: 
Guld: Saga Pettersson 

Junior: 
Guld: Victoria Persson 
Silver: Natalie Hellberg 
Brons: Ester Fagerlind 

Young driver
Silver: Sanna Manfredsson

Enbet ponny
Guld: Johan Herner

Ponny par
Silver: Hanna Holstein 

Häst par
Silver: Camilla Ahlberg
Brons: Eva Ottosson 

HÄR finns kompletta resultat för lagtävlingen och de tre delmomenten

Fler bilder från NM på vår Facebook-sida

Dags för Unghäst-VM i Belgien

Unghäst-VM i hoppning avgörs den 23-26 september i Lanaken, Belgien. Här hittar du uttagna hästar, ryttare och starttider.