Annons

    Hem / Aktuellt / Stort intresse för ungdoms-EM i fälttävlan

Stort intresse för ungdoms-EM i fälttävlan

Sista helgen i augusti blir det EM i fälttävlan för young rider och juniorer på Segersjö, Odensbacken, i Närke. Tio svenska ryttare är nominerade till mästerskapet.

Intresset är stort från de europeiska ryttarna. 19 nationer har meddelat att de avser att delta, antingen med lag eller med individuella ryttare.

Svenska ryttare

Åtta juniorer och två young rider finns på listan över svenska ryttare som är nominerade till EM för young rider och juniorer på Segersjö.

De två young rider är Alice Andersen och Tuva Rosencrantz.
Sverige hade velat ha ett lag även för young rider men på grund av det begränsade tävlingsåret 2020, har inte tillräckligt många ryttare kunnat kvala.

Åtta juniorer är nominerade till EM. Det är;
Julia Andersson, Wynja Eriksdotter Rubin, Smilla Hjalmarsson, Julia Lidbeck, Filippa Nöjd, Wilma Nyhlén, Ellen Skogström och Saga Wetterqvist.

Definite entries till EM för young rider och juniorer är den 12 augusti. Ytterligare information om de nominerade längst ner i texten.

Segersjö värd för mästerskapet

EM i fälttävlan rids i CCI3* för young rider och CCI2* för juniorer, i det ”långa formatet”, vilket innebär att delmomenten rids i ordningen dressyr, terräng och avslutande banhoppning.

Segersjö har varit värd för stora evenemang i fälttävlan i många år. Här har SM, internationell fälttävlan och ett EM avgjorts tidigare. Markerna runt Segersjö herrgård är fulla av spännande hinder att forma en terrängbana av.

Eric Winter, Storbritannien, kommer att vara arkitekten bakom terrängbanan på mästerskapet. Han är banbyggaren bakom bland annat de anrika tävlingarna Badminton och Blenheim Palace. 

Ann Montgomery-Cederhielm, är arrangör och drivande kraft tillsammans med maken Robert Montgomery-Cederhielm, bakom fälttävlan på Segersjö. Och här har ett internationellt mästerskap arrangerats tidigare, EM i fälttävlan för young rider 2005.

- Visst finns det erfarenheter att dra från det mästerskapet, liksom från våra andra tävlingar, men det vi måste ha i åtanke är att sporten vuxit på många sätt sedan dess, menar Ann Montgomery.

- Logistiken med utrymme för hästtransporter och el och vatten till dem är ett riktigt pussel, och sedan har ryttare och deras team, publik och funktionärer…

- Själva tävlingen är jag inte bekymrad över, det har vi gjort förr, men jag är glad att jag kunde börja planera för logistiken tidigt, säger hon.

Och med 19 nationer med lag och individuella startande tycker Ann Montgomery att antalet deltagare blir ganska lagom.

Den 12 augusti är det definitiv anmälan och då vet vi vilka som kommer till Segersjö och EM i fälttävlan för young rider och juniorer.

FEI Eventing European Championship 2021 för Young Rider och Juniorer 26 till 29 augusti 2021 - arrangörens hemsida

Nominerade svenska ryttare

Young rider
Alice Andersen, Stenbacka, Stenbacka Fältrittklubb - Lavendel
Tuva Rosencrantz, Svartsjö, Stora Wäsby Fältrittklubb - Cassens Coco Valentina

Juniorer
Julia Andersson, Morup, Hermanstorps Kör och Ridklubb - Cocktail Imperial
Wynja Eriksdotter Rubin, Långås, Lindelunda Sportryttare - Hakunamatata
Smilla Hjalmarsson, Bro, Strömsholms Ridsportförening - Jagular Pooh
Julia Lidbeck, Eslöv, Stensäters Ryttarförening – California
Filippa Nöjd, Storvik, Hofors Ridsällskap – Cohility
Wilma Nyhlén, Tranås, Mantorpsryttarna – Stinger
Ellen Skogström, Lammhult, Lammhults Ridklubb - Car Dior
Saga Wetterqvist, Osby, Gärds Ryttarförening - Sturevallens Amor

Dags för Unghäst-VM i Belgien

Unghäst-VM i hoppning avgörs den 23-26 september i Lanaken, Belgien. Här hittar du uttagna hästar, ryttare och starttider.