Annons

    Hem / Aktuellt / EM-ryttarna i fälttävlan klara

EM-ryttarna i fälttävlan klara

Årets EM i fälttävlan i avgörs i Avenches, Schweiz den 23-26 september. Nu är det klart vilka sex svenska ryttare som rider. Uppdaterad 2021-09-09.

- Jag och landslagsledningen har tittat på erfarna och oerfarna ryttare och hästar, säger Fredrik Bergendorff, förbundskapten i fälttävlan.
Det kan vara både ryttare med liten erfarenhet av fyrstjärnig klass eller rutinerade ryttare med oerfarna hästar.
- Vi har ju inte jättemånga i absoluta toppen att välja på, men det är ändå fler hästar nu som går fyrstjärnigt än tidigare, säger Fredrik och tillägger att det alltid är skillnad att rida mästerskap.

Årets EM är inte kval till något större mästerskap, kvalet till OS 2024 i Paris börjar med VM nästa år. Därmed är det viktigt att även tänka på nästa års VM i Italien.
- EM i år är ju ett bra tillfälle att ge fler möjlighet att rida mästerskap men de måste ändå vara bra nog för att kunna få rätt erfarenheter att ta med i framtiden, säger Fredrik Bergendorff.

Uttagna ryttare:

Sara Algotsson Ostholt, Warendorf, Tyskland – Chicuelo
Malin Josefsson, Osby – Golden Midnight
Malin Petersen, Wees, Tyskland – Charly Brown
Aminda Ingulfson, Flyinge – Hot Cup VH
Christoffer Forsberg, Skurup – Hippo’s Sapporo
Sofia Sjöborg, London, Storbritannien – Bryjamolga vh Marienshof Z (Sofia ersätter Katrin Norling)

Sex ryttare rider EM, fyra i lag och två individuellt. Vilka som rider i laget kommer att bestämmas senare.

Svenska ekipage kommer framöver att rida fler nationstävlingar och även prova på högre nivå. Malin Josefsson på Golden Midnight laddar för EM med att rida den nya femstjärniga fälttävlan i brittiska Bicton den här veckan.

Helgen innan EM rids fyrstjärnig fälttävlan i Aachen, som är en lagtävling utanför FEI Eventing Nations Cup. I dagsläget har Sverige två platser, Viktoria Carlerbäck och Linda Algotsson rider individuellt där.
- Vi hoppas fortfarande på att få in en tredje ryttare så det blir ett lag, säger Fredrik Bergendorff.

Efter EM avgörs årets FEI Eventing Nations Cup i fälttävlan i Boekelo, Nederländerna, den 7-10 oktober. Sverige leder i sammandraget på 240 poäng, före Italien, Tyskland och Belgien, alla på 180 poäng. Vilka svenska ryttare som rider där är inte klart ännu.

Ställning FEI Eventing Nations Cup

I Sverige återstår två internationella tävlingar i höst. Samma helg som EM rids Nordiska Mästerskapen hos Hermanstorps Kör- och Ridklubb, utanför Falkenberg.

Fälttävlanssäsongen i Sverige avslutas sedan i mitten av oktober med Gärds Ryttarförenings internationella tävling, som också är Folksam SM i fälttävlan för seniorer, young rider och juniorer.

22-26 september FEI Eventing European Championship 2021, Avenches, Schweiz - arrangörens hemsida

SM i sportkörning avgjort

I helgen arrangerades Folksam SM i sportkörning hos Skogsborgs Rid och Körklubb i Götene. Nio nya svenska mästare har utsetts.