Annons

    Hem / Aktuellt / Eric Winter bygger på Segersjö

Eric Winter bygger på Segersjö

Kommande helg avgörs årets EM i fälttävlan för juniorer och young rider, på vackra Segersjö utanför Örebro. Britten Eric Winter är bandesigner och han ser med tillförsikt fram mot utmaningen att designa en mästerskapsbana.

Young Rider-ryttarna rider en trestjärnig bana och juniorerna en tvåstjärnig, båda i vad som kallas långt format. Det skiljer ganska lite i höjd mellan de olika svårighetsnivåerna. Bandesignern jobbar istället utifrån de förutsättningar som terrängen erbjuder och hur olika hinder och hinderkombinationer placeras.

Eric Winter menar att det alltid är en utmaning att bygga en mästerskapsbana och han tänker inte annorlunda om det är seniorer eller unga ryttare och juniorer som tävlar.
- Unga ryttare och juniorer som rider internationellt idag har ofta stor erfarenhet av långa två- och trestjärniga banor, säger Eric Winter.
-Terrängbanan är på något sätt själva hjärtat i fälttävlan och ett mästerskap ska vara på en högre nivå.

Det är mycket vackert på Segersjö och en unik tävlingsplats där banan går genom parken och trädgården, menar Erik.
- Vattnet som finns ger också flera olika möjligheter att bygga bra och utbildande hinder.

Att rida ett ungdomsmästerskap är ett mål för många ryttare men på lång sikt kan det också vara ett delmål mot större uppgifter.
- En terrängbana ska alltid vara utbildande och här finns varierad terräng med både slät mark och kuperade områden.

Även galoppsträckorna och hur hindren presenteras för ekipaget är viktiga för banans helhet. Ryttaren behöver kunna rida i balans, låta hästen galoppera och använda sitt huvud och hals på rätt sätt. Ryttaren måste även klara av att lösa olika kombinationer och presentera dom för hästen på ett bra sätt.
- Det kommer att finnas några alternativ men ryttaren förlorar tid på dem även om det förstås ändå kan ge erfarenhet av att rida mästerskap, säger Eric.

Eric tyckte redan från början att Segersjö är en utmärkt plats för en mästerskapsbana för juniorer och young rider.
- Vi kommer att göra en del förändringar på banan jämfört med tidigare med bland annat en helt ny bit mark på andra sidan vägen, säger Eric.

Ny blågul dubbel i Herning!

Patrik Kittel och Jeanna Högberg stod under lördagen för en ny svensk succéinsats i Hernings trestjärniga dressyr. Etta och tvåa i Grand Prix Special. - En riktigt stark prestation, säger förbundskapten Bo Jenå.

Om Eric Winter