Annons

    Hem / Aktuellt / Etappseger för Lunds Civila Ryttarförening

Etappseger för Lunds Civila Ryttarförening

Vi är nu halvvägs genom 2021 års upplaga av klassikern Ridborgarmärket. Segrade i etapp två gjorde Lunds Civila Ryttarförening med ridlärare Linn Albertsson som Ridborgarmärkesbas.
 - Superkul! Nu blir vi extra taggade inför nästa etapp, säger Linn.

En stor del av framgången i tävlingen har varit drivna instruktörer.
- Det har blivit som en tävling mellan instruktörerna och vi brukar redovisa resultatet på våra personalmöten, säger Linn.

På grund av rådande restriktioner har föreningen satsat på att använda de tillfällen som bjuds. Föräldrar och syskon till elever på nybörjarkurser har varit en bra målgrupp. Många som deltagit har hållit på med hästar i ungdomen och kanske till och med tagit ridborgarmärket tidigare. Då är det inte ovanligt att intresset väcks på nytt och att de anmäler sig till en ridlektion. 

Etapp 3

Inför etapp tre och hoppas Linn och de övriga instruktörerna på nya förutsättningar.
- Om restriktionerna börjar lätta kan vi komma igång med till exempel fler prova-på-grupper. Som många föreningar har vi långa kölistor och detta kunde vara ett kul inslag för dem som väntar, säger Linn.

För segern i etapp två belönas Lunds Civila Ryttarförening med ett koppelräck med vattenmatta från Ydre Grinden. Tredje etappen går mellan 1 augusti och 31 september 2021 och där kan man vinna Oxer med rak grind.

Läs mer om Ridborgarmärket och hur tävlingen går till här.

Resultat etapp 2

1:a Lunds Civila Ryttarförening 
2:a Botkyrka Ridsällskap 
3:a Rommeheds Stallklubb
4:a Bellevue Ponnyridklubb
5:a Kungsörs Ridklubb