Annons

    Hem / Aktuellt / Ridsportförbundet utreder själva

Ridsportförbundet utreder själva

På måndagen kom domen mot den ryttare som varit åtalad för våldtäkt och sexuella övergrepp. Tingsrätten friar ryttaren på samtliga åtalspunkter.

Svenska Ridsportförbundet går nu vidare med en intern utredning.

- Det som framkommer i förundersökningen är ett för oss helt oacceptabelt beteende och vi vill med en egen utredning se hur vi ska gå vidare, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Utredningen får visa om ryttaren kan stängas av från förbundets verksamhet eller om andra disciplinära åtgärder blir aktuella.

Svenska Ridsportförbundet har gett Disciplinnämnden och Juridiska utskottet i uppdrag att utifrån sina uppdrag utreda frågan.

- Vi har regelverk och rutiner både i vår disciplinnämnd och i vårt juridiska utskott, fortsätter Ulf Brömster, jag vill inte förekomma utredningen, men den kommer att ske skyndsamt. En anmälan är gjord till vår disciplinnämnd i ett första steg.

Maria Eriksson utnämnd till Fellow

Maria Eriksson, Ekeby, har utsetts till Fellow inom Svenska Ridsportförbundet. Maria har visat stort engagemang under en lång och framgångsrik gärning inom ridsporten.