Annons

    Hem / Aktuellt / 09 / Sverige fyra i Nations Cup Final

Sverige fyra i Nations Cup Final

Nationshoppningsfinalen avgjordes under söndagen i Barcelona. Sverige slutade på en fjärde plats med totalt fyra fel. Segrade gjorde Nederländerna.
- Vi siktade högre, summerar förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Det blev en drömstart för Sverige i Longines FEI Nations Cup Final. Först ut var Henrik von Eckermann och King Edward som återigen levererade en felfri ritt.

- Det var en fantastisk känsla. Han är ett geni, säger ryttaren om King Edward efter ritten.

Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana var andra ryttare för Sverige och levererade en stabil och felfri ritt och laget såg ut att kunna slåss om medaljerna.

malinbaryard.jpg

Slutade på fyra fel

Angelie von Essen och Alcapone des Carmille var tredje ekipage ut i den tuffa banan över 1,60-hinder. En snabb ritt men dessvärre med ett nedslag som gjorde att Sverige låg på totalt fyra fel.

angelie.jpg

Sista ryttare för laget var rutinerade Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W. Det började stabilt men dessvärre föll två bommar i den utslagsgivande trekombinationen i slutet av banan. Ett tidsfel gjorde att ekipaget slutade på nio fel.

rolf-goranbengtsson (1).jpg

"Siktade högre"

Förbundskapten Henrik Ankarcrona summerar fjärdeplatsen:

- Vi siktade högre men då måste man rida felfritt, och det gjorde vi tyvärr inte i dag. Men jag är nöjd med ryttarna och hästarna hoppade väldigt bra, säger han och ger extra beröm till King Edward och H&M Indiana:
- De var helt outstanding! 

Med ett struket resultat slutade Sverige på fyra fel vilket slutligen resulterade i en fjärde plats. Segrade gjorde Nederländerna framför Irland och Belgien.

RESULTAT

1) Nederländerna - 0 / 227,13 sek
2) Irland - 1 / 228,61 sek
3) Belgien - 4 / 224,32 sek
4) Sverige - 4 / 225,27 sek (Henrik von Eckermann/King Edward, 0 fel, 74,48 sek, Malin Baryard-Johnsson/H&M Indiana, 0 fel, 74,06 sek, Angelie von Essen/Alcapone des Carmille, 4 fel, 76,73 sek, Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W, 9 fel, 77,39 sek)
5) USA - 12 / 226,76 sek
6) Tyskland - 13 / 228,59 sek
7) Brasilien - 14 / 233,11 sek
8) Spanien - 26 / 232,14 sek

Fullständiga resultatlistor