Annons

    Hem / Aktuellt / 09 / Besked om lättade restriktioner

Besked om lättade restriktioner

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september. Det meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten idag, tisdag.

Fortsatt uppmanas alla att vaccinera sig för att undvika att smitta ska öka igen.

Kultur-, demokrati- och idrottsminister Amanda Lind, socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson meddelade idag vid en presskonferens att steg 4 i avvecklingen av restriktioner införs från och med 29 september. För idrottsföreningar och förbund innebär det att maxtak för publik och för antal deltagare vid motionslopp och liknande tas bort. Dessutom tas krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap bort.

HÄR kan du läsa mer om regeringens besked tisdag 7 september

Från den 29 september gäller att;

  • Deltagartaken för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort
  • Deltagartaken för privata sammankomster i t.ex. hyrda lokaler tas bort
  • De kvarvarande restriktioner som finns på serveringsställen, t.ex. storlek på sällskap och avstånd mellan sällskap tas bort
  • Folkhälsomyndighetens råd om att arbeta hemifrån tas bort och en successiv återgång till arbetsplatsen kan inledas. Den som har symtom bör fortsatt stanna hemma och testa sig, och arbetsgivare bör då underlätta för hemarbete.

Svenska Ridsportförbundet ser över hur beskedet kan komma att påverka ridsporten och de regler och rekommendationer som gäller i dagsläget.

Briljant guld till Rolf-Göran och Casall-sonen Caillan: ”Något som ingen annan gjort”

Omhoppning om UVM-medaljerna - då slog det gnistor om den svenska ringräven. Det gav ekipagets tredje stora 7-årsseger för året. - En helt fantastisk häst och en helt fantastisk seger, säger Rolf-Göran Bengtsson.