Annons

    Hem / Aktuellt / 09 / Camilla Kvist ny ordförande för körkommittén

Camilla Kvist ny ordförande för körkommittén

Camilla Kvist är ny ordförande i Svenska Ridsportförbundets kommitté för sportkörning. Hon ersätter Dan Henriksson, som lämnade posten tidigare i år.

Camilla Kvist har varit aktiv inom sportkörning sedan 2004. Hon har fram till nyligen suttit med i körkommittén och har även tidigare haft uppdrag inom förbundet. Camilla har varit kusk, arrangerat tävlingar, skrivit tävlingsreglemente och varit landslagsledare.

- Jag har en vision om att vi ska nå ut till fler personer”, säger Camilla om sitt nya uppdrag och tillägger att det dels handlar om att få fler att upptäcka sportkörning men att hon även vill stärka banden mellan sporten och kommittén med förbättrad information och engagemang. Camilla brinner verkligen för sportkörning och trivs bättre i vagnen än på hästryggen. Det speciella med sportkörning är den starka teamkänslan, säger hon.

- Man är verkligen ett team. En kusk, en häst och minst en groom som åker med, man kan inte prestera utan att alla tre är på topp”, fortsätter hon. ”Och det är verkligen en speciell gemenskap i sporten.”

Under september arrangeras par-VM och ponny-VM i sportkörning i Nederländerna och Frankrike. Förra månaden genomfördes ungdoms-EM i sportkörning för young driver, junior och children i Frankrike med fina framgångar för svenskarna.

- Just nu gläds vi mycket åt våra fantastiska ungdomar som är så duktiga. De är så roliga att följa och det bådar gott inför sportens framtid”, avslutar Camilla.

Kommitténs ordförande tillsätts av Svenska Ridsportförbundets Tävlingssektion.