Annons

    Hem / Aktuellt / 09 / Louise Romeike nia på unghäst-VM

Louise Romeike nia på unghäst-VM

Louise Romeike och 6-åriga Madame d’Engelbourg Z genomförde unghäst-VM i fälttävlan prickfritt och slutade på sitt dressyrresultat 33,7 straffpoäng. Det räckte till en niondeplats i det prestigefyllda unghästmästerskapet.

I startfältet fanns tyska OS-guldmedaljören Julia Krajewski och toppnamn som holländska Merel Blom, brittiska Izzy Taylor och franska Nicolas Touzaint. Alla hade kommit till Le Lion d'Angers i Frankrike för att testa sina framtidslöften bland världens bästa 6- och 7-åriga fälttävlanshästar.

Louise Romeike avslutade på samma felfria sätt som tidigare i helgen och med noll fel i banhoppningen lotsade hon Madame d'Engelbourg Z till en niondeplats i det toppklassade startfältet.

I 7-årsklassen var Frida Andersén enda svenska startande med Box Compris. Ekipaget satte en felfri banhoppning och klättrade sex placeringar till en slutlig 29:e plats.

Resultat

CH-M-YH-CCI2*, 6-åringar: 1) Anna Lena Schaaf, Tyskland, Lagona 25,8 straffpoäng 2) Nicolas Touzaint, Frankrike, Fibonacci de Lessac HDC 26,8 3) Rebecca Chiappero, Italien, Bonmahon Chelsea 31,7 9) Louise Romeike, Sverige, Madame d'Engelbourg Z 33,7 27) Johan Lundin, Sverige, Caruccio Paradise 44,1 38) Sandra Gustafsson, Sverige, Casimoro 63,5

CH-M-YH-CCI3*, 7-åringar: 1) Kevin McNab, Australien, Cute Girl 26,9 straffpoäng 2) Laura Collett, Storbritannien, Outback 27,2 3) Selina Milnes, Storbritannien, Cooley Snapchat 28,3 29) Frida Andersén, Sverige, Box Compris 59,8

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 

LÖRDAG

Romeike bästa svensk efter terrängen på unghäst-VM

Louise Romeike red felfritt och inom tiden med 6-åriga Madame d’Engelbourg Z i terrängen på unghäst-VM i fälttävlan. Därmed avancerade ekipaget till 17:e plats inför avgörandet. Även Johan Lundin stod för en felfri insats med Caruccio Paradise.

Terrängbanan på unghäst-VM är inbjudande och arrangören i Le Lion d'Angers är känd för sina vackert designade hinder. Det var också många av årets startande unghästar som gick felfritt över mästerskapsbanan. Så väl Louise Romeike som Johan Lundin red felfritt i 6-årsklassen och ligger på 17:e respektive 29:e plats inför söndagens avgörande banhoppning.

Sandra Gustafsson och Casimoro fick med sig 20 straffpoäng på hinder och 6,4 för tiden och ramlade ner en bit i resultatlistan till 39:e plats.

Resultat 6-åringar efter dressyr och terräng

I 7-årsklassen ligger Frida Andersén och Box Compris på 35:e plats efter 26 straffpoäng i terrängen. 

Resultat 7-åringar efter dressyr och terräng

Söndag 24/10
11.00 Hoppning 6-åringar
14.30 Hopning 7-åringar
16.00 Prisutdelning

FEI TV/ClipMyHorse sänder

FREDAG

Dressyren klar på unghäst-VM i fälttävlan

Världens bästa 6- och 7-åriga fälttävlanshästar gör i helgen upp om VM-titeln i franska Le Lion d'Angers. Fyra svenska ekipage är på plats och under lördagen är det dags för terrängen.

Torsdag och fredag har det ridits dressyr på unghästmästerskapet som traditionsenligt hålls på den vackra franska tävlingsplatsen. Av de svenska ekipagen ligger Louise Romeike bäst till med 6-åriga Madame d’Engelbourg Z (härstamning, uppfödare m.m. nedan) på en 22:a plats med 33,7 straffpoäng. I samma klass ligger Sandra Gustafsson och Casimoro på 32:a plats och Johan Lundin på Caruccio Paradise är just nu 39:a.

Resultat 6-åringar

I 7-årsklassen red Frida Andersén in på 33,8 straffpoöng med Box Compris. Ekipaget ligger på 31:a plats inför terrängen. 

Resultat 7-åringar

Lördag 23/10
10.00 Terräng 6-åringar
13.00 Terräng 7-åringar

FEI TV/ClipMyHorse sänder

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 

FÖRHANDSINFO

Fyra fälttävlanstalanger till unghäst-VM

Fyra svenska ekipage deltar i årets till Unghäst-VM i fälttävlan, som avgörs i franska Le Lion d’Angers 20-24/10.

Fyra hästar, varav tre är SWB-hästar uppfödda i Sverige, tävlar i helgens unghäst-VM. Sexårige Casimoro ingår i satsningen Unga fälttävlanstalanger som startade 2019. Det är ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundets fälttävlanskommitté och SWB som skall stimulera svenska uppfödare och hästägare att våga satsa på fälttävlan med mästerskap som långsiktigt mål. Ett delmål på vägen är just unghäst-VM.

Tävlingen inleds med dressyr torsdag och fredag. På lördag är det terräng och söndag hopppning. FEI-tv/ClipMyHorse sänder direkt från mästerkskapet.

CCI3*-L 7-åringar

Frida Andersén – Box Compris SWB
Sto, e. Iowa u. Box Compromiss ue. Common Sense
Uppfödare och ägare: Therese Örup

CCI2*-L 6-åringar

Sandra Gustafsson – Casimoro SWB
Valack, e. casiro I u. Top Timora ue. Baltimore
Uppfödare: Camilla Ericson Ägare: Sandra Gustafsson

Johan Lundin – Caruccio Paradise SWB
Valack, e. Bravour u. Niki Paradise ue. Indoctro
Uppfödare: Mathilde Ahlburg Ägare: JL Häst, Tyga Equestrian AB, Christina Lundi

Louise Romeike – Madame d’Engelbourg Z
Sto, e. Mylord Carthago u. Dirwies ue. Diamant de Semilly
Uppfödare: F Pfeifer Ägare: Madeleine Burgmann

Preliminärt program

Torsdag och fredag 21-22/10
09.00 Dressyr 6-åringar
13.00 Dressyr 7-åringar

Lördag 23/10
10.00 Terräng 6-åringar
13.00 Terräng 7-åringar

Söndag 24/10
11.00 Hoppning 6-åringar
14.30 Hopning 7-åringar
16.00 Prisutdelning

Idrottsrörelsen håller ut

Idrottsrörelsen kan fortsatt hålla igång verksamheten, även med Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer som börjar gälla onsdag den 8 december. Alla behöver hjälpas åt med att hålla avstånd och undvika trängsel.