Annons

    Hem / Aktuellt / 09 / Peder GCL-segrare och Malin GCT-tvåa i Rom

Peder GCL-segrare och Malin GCT-tvåa i Rom

Även denna vecka pågår internationell hoppning med Global Champions Tour i Rom. På lördagen stod Peder Fredricson högst upp på prispallen i Global Champions League och strax därefter tog Malin Baryard-Johnsson en andraplats i Global Champions Tour.

LÖRDAG

Även denna vecka har svenskarna dominerat på prispallen i Rom. På fredagskvällen vann Henrik von Eckermann och Peder Fredricson kom tvåa i 1,50/1,55-hoppningen. 

När det var dags för Global Champions League att avgöras på lördagen var det däremot Peder Fredricson som var felfri och snabbast med H&M All In på tiden 69,51 sekunder. Resultatet gav en individuell vinst men också seger med laget Valkenswaard United som han utgör tillsammans med Edwina Tops-Alexander.

– Jag är väldigt glad, vi behövde verkligen denna seger. Det känns bra, säger Peder Fredricson till Global Champions TV efter vinsten.

Henrik von Eckermann fick nöja sig med en andraplats med King Edward på 70,34 sekunder. Även Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z levererade en felfri runda och slutade på fjärdeplats med 72,91 sekunder.

Henrik och Evelina utgör tillsammans laget Scandinavian Vikings, och de felfria snabba rundorna resulterade i en andraplats med laget.

Malin tvåa i GCT Grand Prix

Senare på lördagen var det dags att göra upp i Global Champions Tour Grand Prix över 1,60-hinder. Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana i Rom hade förra veckans seger färskt i bagaget och ville inte vara sämre denna gång.

Ekipaget var ett av totalt fem som tog sig vidare till omhoppning. En felfri ritt med tiden 41,32 sekunder räckte denna gång till en andraplats, strax efter fransmannen Olivier Robert på 40,62 sekunder.

Både Peder Fredricson och Henrik von Eckermann hade ett nedslag vardera i grundomgången och slutade på sjätte respektive nionde plats. Evelina Tovek slutade på åtta fel och Douglas Lindelöw på nio fel.

FREDAG

Under fredagkvällens 1,50/1,55-hoppning var det endast fyra ekipage som lyckades hålla nollan och ta sig till omhoppning - varav två svenska. Alla ekipage var felfria även i omhoppningen och snabbast av alla var Henrik von Eckermann och Glamour Girl som slutade på tiden 32,97 sekunder. Strax därefter kom Peder Fredricson och H&M Christian K med tiden 35,01 sekunder. Malin Baryard-Johnsson och El Barone 111 Z hade åtta fel.

Förstaplatsen gav cirka 150 000 kronor i prispengar och andraplatsen ungefär 120 000 kronor.

På torsdagen tog Henrik von Eckermann och Glamour Girl en placering i GCL:s första omgång. Då blev det en individuell tionde plats i en tidshoppning över 1,50-hinder.

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 
GCTV sänder 

RESULTAT 

Lördag
GCT Grand Prix 1,60-hoppning med omhoppning: 1) Olivier Robert, Frankrike, Vangog du Mas Garnier, 0+0 fel, 40,62 sek 2) Malin Baryard-Johnsson, Sverige, Indiana, 0+0, 41,32 3) Bryan Balsiger, Schweiz, Twentytwo des Biches, 0+0, 42,27 6) Peder Fredricson, Sverige, All In, 4, 76,57 9) Henrik von Eckermann, Sverige, King Edward, 4, 78,41

1,55-hoppning med tidshoppning: 1) Peder Fredricson, Sverige, All In, 0 fel, 69,51 sek 2) Henrik von Eckermann, Sverige, King Edward, 0, 70,34 3) Shane Breen, Irland, Z7 Ipswich, 0, 72,54 4) Evelina Tovek, Sverige, Winnietou de la Hamente Z, 0, 72,91

Fredag
1,50/1,55-hoppning med omhoppning: 1) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl, 0+0 fel, 32,97 sek 2) Peder Fredricson, Sverige, Christian K, 0+0, 35,01 3) Denis Lynch, Irland, GC Chopin's Bushi, 0+0, 35,51

Torsdag
1,50/1,55-hoppning med tidshoppning: 1) Jur Vrieling, Nederländerna, Fiumicino van de Kalevallei, 0 fel, 68,53 sek 2) Francesca Ciriesi, Italien, Cape Coral, 0, 68,81 3) Sergio Alvares Moya, Spanien, Alamo, 0, 69,43 10) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl, 4, 63,87

Finalklara lag i Folksam Ponnyallsvenska

Nu är samtliga tio lag klara för lag-SM final i Folksam Ponnyallsvenska. Finalen rids 12-14 november på Strömsholm.