Annons

    Hem / Aktuellt / 09 / Salaortens Ryttarförening vann tredje etappen av Ridborgarmärket

Salaortens Ryttarförening vann tredje etappen av Ridborgarmärket

Nu återstår endast finalen av ridsportklassikern Ridborgarmärket 2021. Den tredje och sista etappen innan finalen vanns av Salaortens ryttarförening med Erica Nilsson i spetsen.
- Vi hade hoppats på det så det känns riktigt roligt, säger Erica.

Engagerade medlemmar har visat sig vara nyckeln till framgång i tidigare etapper. Denna var inget undantag. De har arrangerat olika typer av aktiviteter för både privatpersoner och företag. Ett framgångsrikt exempel var att erbjuda folk att ta ridborgarmärket i samband med Salas familjedag.
- Vi har också det vi kallar ”Afternoon tea and ride” där man får komma och fika, umgås och ta ridborgarmärket, berättar Erica.

Vinstvittring

Efter flera framgångsrika aktiviteter började Erica och de andra känna vinstvittring.
- Det kändes som att vi skulle ta hem det. Men det är väldigt svårt att veta eftersom vi inte visste hur det gått för de andra, säger Erica.

Känslan visade sig stämma och Salaortens Ryttarförening vann etappen följt av Täby- och Arboga Ryttarsällskap på andra respektive tredje plats. Hinderparken fylls nu på av oxer med rak grind från Ydre Grinden.

Endast finalen återstår

Tävlingen fortsätter till den 31 oktober och då räknas samtliga inskickade protokoll från hela året. Dessutom räknas slutresultatet ut med koffecient på totalresultatet i förhållande till klubbens medlemsantal. Vinnaren belönas med ett hinderpaket till ett värde av cirka 30 000 kronor.

Förstapriset delas ut på Friends Arena under Sweden International Horse Show av Svenska Ridsportförbundet. Två representanter från föreningen får komma och motta priset och se en härlig föreställning.

Här kan du se när förra årets vinnare, Arboga RS tog emot deras nya hinderpark.