Annons

    Hem / Aktuellt / 09 / Selina och Neros Expo i mål på VM-banan

Selina och Neros Expo i mål på VM-banan

Tidigt på torsdagsmorgonen gick starten i VM i distansritt för young rider i Ermelo, Nederländerna. Selina Andersson Kjellberg gick i mål på torsdagseftermiddagen efter VM-ritten.

Ryttare från hela världen, 22 nationer startade på torsdagsmorgonen i VM i distansritt för young rider. Selina Andersson Kjellberg med Neros Expo fullföljde VM i distansritt för young rider och red in på en 37 plats. Ridtiden var 8 timmar 9 minuter och 34 sekunder, och medelhastigheten 14,71 km/h på den 120 km långa banan. Det var en varm dag i Ermelo.

Vann gjorde Saeed Salem Atiq Khamis Alluhairi från Förenade Arabemiraten med Haleh. Ridtid 5:09:10, 23,29 km/h

Anna Remmare med Kingsleah Majid fick bryta efter tre slingor, och Ebba Bota med Golden Question gick ut på slinga 4 men fullföljde inte.

Kompletta resultat Svenska ryttarna har startnummer 74, 76 och 77 

DistansVM2021_YR_1000.jpg
Foto: Mikaela Linnér

På lördag är det dags för EM i distansritt för seniorer. Då startar Sara Henriksson och Jessica Holmberg.

Svenska laget är redo för start i VM i distansritt för young rider i Ermelo, Nederländerna. Under onsdagen gjordes hästbesiktningen och alla de svenska hästarna, Neros Expo, Golden Question och Kingsleah Majid, är godkända och klara för start.

Starten går 07:00 torsdag morgon. De tre svenska ryttarna Selina Andersson Kjellberg, Ebba Bota och Anna remmare har tidigare ridit banan i Ermelo, som är flack och består mestadels av sand och preparerade skogsbanor. Målsättningen för laget är att vara topp 7.

Men det är stor konkurrens med 16 lag och 73 ryttare från 22 nationer i startfältet.

6-11 september Ermelo, Nederländerna CH-M-YJ-E 120/ CH-EU-E 160, VM i distansritt för young rider/junior, EM i distansritt senior

EM i distansritt för seniorer rids på lördag 11 september.

Internationell ponnymätning i Danmark

Nu finns möjlighet att mäta ponny för internationell tävling i Danmark den 6 december. Här får du reda på hur du gör.