Annons

    Hem / Aktuellt / 09 / Svenska mästare utsedda i Working Equitation

Svenska mästare utsedda i Working Equitation

Trolleholms Ryttarförening har arrangerat SM i Working Equitation under helgen. Ekipagen har gjort upp i ett dressyrmoment, ett teknikmoment samt ett speedmoment. Guldet gick till Idamaria Johansson och Hoxi.

För första gången har Svenska Mästare korats i Working Equitation. Efter tre grenar stod det klart att Idamaria Johansson från Strängnäsbygdens RF och Hoxi vann med totalt 33 poäng. 

Silver gick till Åsa Cidh från Lagga Fältrittklubb på Algarve med 27 poäng och bonset till Åsa Salétros från Ölmstad Rid och Körsällskap på Lapp Glans med 23 poäng.

idamariaguld.jpg

RESULTAT

1) Idamaria Johansson, Strängnäsbygdens RF, Hoxi, 33 poäng 2) Åsa Cidh, Lagga Fältrittklubb,  Algarve, 27 poäng 3) Åsa Salétros, Ölmstad Rid och Körsällskap, Lapp Glans, 23 poäng.

Fullständiga resultatlistor

FÖRHANDSINFO

Efter förra årets inställda tävling ska äntligen Svenska Mästare koras i Working Equitation. Det blir första året som grenen har ett Svenskt Mästerskap. Det blir också Riksmästerskap för seniorer och juniorer.

  • De svåra klasserna är SM för seniorer
  • Medelsvår B är Riksmästerskap för seniorer
  • Lätt B är Riksmästerskap för juniorer. 

Start och resultatlistor finns HÄR

Du kan se SM-klasserna i working equitation på ridsport.se utan kostnad.

På lördagen börjar tävlingen med ett dressyrmoment som rids efter ett fastställt dressyrprogram. På söndagen är det dags för teknik- och speedmomenten,  där filosofin kommer från arbetet på fält och gårdar. Det kan vara allt från att öppna grindar från hästryggen till att backa ut ur en trång passage. Speedmomentet bjuder på fart och fläkt - där rids en bana på tid, precis som i en omhoppning.

Alla moment bedöms av tre domare som fokuserar på förtroende och samspel mellan häst och ryttare. Totalsegrare är det ekipage som fått totalt bästa placeringar i alla tre moment. 

Preliminärt tidsprogram

Lördag 2 oktober
09:00 WE Lätt C
09:08 WE Lätt B:1
09.45 WE Lätt A:1
10:00 WE LB:1 Riksmästerskap Juniorer Dressyr
10:35 WE Medelsvår B Riksmästerskap Seniorer dressyr
12:30 WAWE Svår Kür SM för seniorer
15:00 WE Lätt C teknik och speed
15:20 WE Lätt B:1 teknik och speed
16.20 WE Lätt A:1 teknik och speed

Söndag 3 oktober
11:50 och 15:20 WE LB:1 Riksmästerskap Juniorer teknik och speed
10:25 och 14:05 WE Medelsvår B Riksmästerskap Seniorer teknik och speed
9:00 och 12:50 WAWE Svår SM för seniorer teknik och speed

Ekipagen som kvalat in till SM-klassen har resultat med lägst 60 procent i dressyr och teknikmomentet de senaste två åren, samt har genomfört speed i svår klass. Ryttarna får endast starta en häst eller ponny i respektive klass.

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Läs mer om Working Equitation här