Annons

    Hem / Aktuellt / 09 / VM i sportkörning avgjort – Herner bästa svensk

VM i sportkörning avgjort – Herner bästa svensk

Johan Herner och welshponny-hingsten Störtebekers Big Cracker låg sexa efter dressyren på VM i sportkörning för ponny i franska Le Pin au Haras. Efter lördagens maraton och söndagens precisionskörning blev det slutligen en 11:e plats.

Det franska nationalstuteriet Le Pin au Haras var 2014 värd för fälttävlansmomenten när World Equestrian Games avgjordes i Normandie. Nu står den anrika anläggningen värd för VM i sportkörning och ponnyekipage tävlar i klasserna enbet, par och fyrspann.

Sverige representeras av tre kuskar som tävlar individuellt. Johan Herner och Emma Gustavsson startar i enbetsklassen, medan Marika Strömberg kör par.

Enbetsklassens dressyr kördes redan under onsdagen och där var Johan Herner bästa svensk med 55,69 straffpoäng och en sjätteplats. Emma Gustavsson och Artemis låg på 14:e plats med 58,40 straff.

Maraton

Efter lördagens maraton halkade Johan Herner ner till en 12:e plats med totalt 156,98 straffpoäng och Emma Gustavsson till en 23:e plats med 163,91 straffpoäng.

I parklassen räckte Marika Strömbergs 69,90 straff till en 29:e plats inför maraton. Marika kör ponnyerna Albin JSA och Exact.

Precisionskörning

På söndagen var det dags för sista momentet - precisionskörning. Johan Herner och Störtebekers Big Cracker slutade på en 11:e plats med totalt 162,75 straffpoäng. Emma Gustavsson slutade på en 24:e plats med 171,27 straff.

I parklassen slutade Marika Strömberg på 14:e plats med 193,52 straffpoäng.

Fullständiga resultatlistor

Tidsprogram

Lördag
09:00-15:30 Maraton

Söndag
Precision

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 

Louise Romeike nia på unghäst-VM

Louise Romeike och 6-åriga Madame d’Engelbourg Z genomförde unghäst-VM i fälttävlan prickfritt och slutade på sitt dressyrresultat 33,7 straffpoäng. Det räckte till en niondeplats i det prestigefyllda unghästmästerskapet.