Annons

    Hem / Aktuellt / Finalklara lag i Folksam Ponnyallsvenska

Finalklara lag i Folksam Ponnyallsvenska

Nu är samtliga tio lag klara för lag-SM final i Folksam Ponnyallsvenska. Finalen rids 12-14 november på Strömsholm.

23-24 oktober

I zon Nord var det Strömsholms Ridsportförening som tog seriesegern genom vinst i sista omgången hos Heby Ryttarförening. Omgångstvåan Jump Club Ridsportförening slutade totaltvåa och knep den andra finalplatsen.

Runsten Equestrians klev upp överst på prispallen på hemmaplan på söndagen och fick därmed även de fina täckena för seriesegern i zon Central. Grannklubben Södertälje Ridklubb slutade totaltvåa efter en fjärdeplats i sista omgången.

Mantorpsryttarna och Vetlandaortens Ryttarförening var rätt svar på frågan om vilka lag som avancerade vidare till final från zon Öst. Seriesegrande Mantorpsryttarna vann både första och sista omgången.

16-17 oktober

Flyinge Ryttarförening blev på söndagen det fjärde laget att gå till SM-final i Folksam Ponnyallsvenska. Skånelaget var det enda som kvalificerade sig från zon Syd.

9-10 oktober

Göteborgs Hästsportklubb är nykomlingar i serien och vann på lördagen sin tredje raka seger i zon Väst hos arrangerande Laholms Ryttarförening. Omgångstvåan Skedala Ridklubb tog sig upp på andra plats och knep därmed zonens andra finalplats.

Tredje omgången i zon Polar reds hos Sundsvalls Ridklubb. Härifrån går ett lag vidare, eftersom det endast var fyra startande i första omgången. Vindelns Ridklubb gick obesegrade genom serien och vann alla tre omgångar.

Nääs Hästsportförening och Näsets Ryttarsällskap tackar för sig i serien nästa år från zon Väst då lagen inte ställde upp i tredje omgången och därmed får försöka avancera till Folksam Ponnyallsvenska 2023 via Ponnyallsvenskan division I 2022.

Sedan tidigare stod det klart att samma sak gäller för Västerås Ryttarsällskap från zon Nord och Norrtälje Ryttare från zon Central. Lagen deltog inte i andra omgången i respektive zon.

Rastaborgs Ridklubb och Lammhults Ridklubb ställde inte upp i tredje omgången under helgen 23-24 oktober och återfinns i Ponnyallsvenskan division I nästa år.

 Slutställning Folksam Ponnyallsvenska 2021

Lag-SM final Folksam Ponnyallsvenska

Lag-SM-finalen rids hos Strömsholms Ridsportförening 12-14 november.

Idrottsrörelsen håller ut

Idrottsrörelsen kan fortsatt hålla igång verksamheten, även med Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer som börjar gälla onsdag den 8 december. Alla behöver hjälpas åt med att hålla avstånd och undvika trängsel.