Annons

    Hem / Aktuellt / Henrik avrundade helgen med seger

Henrik avrundade helgen med seger

Under helgen har det pågått internationella hopptävlingar i Samorin, Slovakien. I söndagens avslutande 1,50-klass blev det seger för Hennrik von Eckerman.

Samorin stod som värd när Global Champions League och Global Champions Tour avgjordes i helgen. Där slutade Peder Fredricson slutade på åttonde plats individuellt i GCT och Henrik von Eckermann hade ett nedslag i omhoppningen med King Edward och slutade på nionde plats.

När det var dags för söndagens Grand Prix över 1,50-hinder fick Henrik sin revansch. Med Glamour Girl blev det dubbelt felfritt och snabbast tid av alla.

- Det var en fantastisk känsla, idag fick vi verkligen till det efter ett olyckligt nedslag i gårdagens Grand Prix. Jag är nöjd med henne, vid varje tävling hon gör något fantastiskt, säger Henrik von Eckermann efter segern.

Det blev ytterligare svensk placering i söndagens 1,45-hoppning genom Evelina Tovek och Moeboetoe v.d.Roshoeve. Ekipaget slutade på en sjunde plats.

RESULTAT

1,50-hoppning med omhoppning: 1) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl, 0+0 fel, 35,48 sek 2) Olivier Robert, Frankrike, Velvote Des Aubiers, 0+0, 36,25 3) Bassem MOhammed, Qatar, Sirocco, 0+0, 37,24

1,45-hoppning med tidshoppning: 1) Darragh Kenny, Irland, Storiall Blue, 0 fel, 57,90 sek 2) Jodie Hall Mcateer, England, Kimosa van het Kritahof, 0, 58,99 3) Nicola Philippaerts, Belgien, Gijs, 0, 59,03 7) Evelina Tovek, Sverige, Moeboetoe v.d.Roshoeve, 0, 62,47

Fullständiga resultatlistor

Idrottsrörelsen håller ut

Idrottsrörelsen kan fortsatt hålla igång verksamheten, även med Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer som börjar gälla onsdag den 8 december. Alla behöver hjälpas åt med att hålla avstånd och undvika trängsel.