Annons

    Hem / Aktuellt / Peder har chans att ta hem GCT-titeln

Peder har chans att ta hem GCT-titeln

Peder Fredricson nöjer sig inte med att ligga etta på världsrankingen, han leder nu även Global Champions Tour. Lördag kväll avgörs den sista deltävlingen i Samorin, Slovakien och allt står mellan Peder Fredricson och Ben Maher.

Förra veckan gjorde några av världens bästa ryttare upp i Global Champions League och Global Champions Tour i slovakiska Samorin. I helgen är det dags för andra omgången i Samorin och fyra ryttare finns på plats för att representera Sverige: Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek.

Peder toppar rankingen – Ben Maher enda konkurrenten

I Global Champions Tour har Peder Fredricson legat i toppstriden i den totala ställningen mer eller mindre hela säsongen. Efter förra veckans tävlingar tog han sig upp i ledningen och under helgen kan han säkra den totala segern – beroende på hur det går för individuella OS-guldmedaljören Ben Maher.

Peder hade kunnat säkra segern redan förra helgen, om han slutat på sjätte plats eller bättre. En kostsam bom föll och han slutade på åttonde plats vilket gav Ben Maher en öppning.

Om Peder tar hem en topp-10-placering i GCT Grand Prix i helgen så vinner han GCT-titeln. För att Ben Maher ska vinna titeln måste han segra i helgen och Peder hamna på elfte plats eller lägre. Det blir en minst sagt spännande upplösning!

Preliminärt tidsschema

Torsdag 21 oktober
18:40 Global Champions League – första omgången

Lördag 23 oktober
16:15 Global Champions League – andra omgången
20:00 Global Champions Tour Grand Prix

TV-tider

Expressen Premium sänder alla tre klasser. Eurosport2/Discovery+ sänder lördagskvällens Grand Prix.

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 

En extra bonus i GCT-serien är superfinalen i Prag den 18-21 november. Dit är Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson kvalificerade.

Idrottsrörelsen håller ut

Idrottsrörelsen kan fortsatt hålla igång verksamheten, även med Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer som börjar gälla onsdag den 8 december. Alla behöver hjälpas åt med att hålla avstånd och undvika trängsel.