Annons

    Hem / Aktuellt / Alla lag klara för Folksam Elitallsvenska 2022

Alla lag klara för Folksam Elitallsvenska 2022

Nu står det klart vilka lag som har avancerat från Ridsportallsvenskan div I till Folksam Elitallsvenska 2022. De sista tillskotten blev fyra lag från Mellersta och Södra zonen.

28-29 november
Växjöortens Fältrittklubb kommer att avancera till Folksam elitallsvenska 2022, första gången i föreningens historia man har en plats i högsta hoppserien i landet. Detta efter en andra- och förstaplats under helgens omgångar, som reda hos Ljungby RK i Mellersta zonen. Växjö får sällskap av Vetlandaortens RF till Folksam Elitallsvenska.
Från Södra zonen avancerade Malmö Civila Ryttareförening och Fjälkestads Ridklubb.

7-8 november
Harplinge RK vann båda omgångarna i Västra zonen, vilka reds os Trollhättans SR. Därmed återfinns 2022 Harplinge RK för första gången någonsin i Folksam Elitallsvenska. De får sällskap av Grevagårdens RF, som slutade tvåa respektive trea i helgens omgångar.

23-24 oktober
I den Norra zonen segrade Gagnefs RK i serien efter att ha vunnit både lördagens och söndagens omgångar. Till Folksam Elitallsvenska avancerade serietvåan Sundsvalls RK, då Gagnefs RK redan har lag i Folksam Elitallsvenska 2022.

I Östra zonen blev Strömsholms RF seriesegrare, men de har redan lag i Folksam Elitallsvenska 2022. Därmed återkvalade serietvåan Stora Wäsby till Folksam Elitallsvenska efter at ha slutat sjua i den serien och tagit chansen att direktavancera via helgens omgångar i Ridsportallsvenskan div I. Även Stockholms FK tar en plats i Folksam Elitallsvenska 2022. Detta eftersom laget var det näst bästa i zonen, som inte har redan har elitserielag.

Regler och aktuell ställning finns här

Samtliga kvalade lag till Folksam Elitallsvenska 2022

NORRA ZONEN
Kvarvarande föreningar
Gagnefs RK
Piteå RK
Näsets RS
Gävle RS

Uppflyttade föreningar
Sundsvalls RK

ÖSTRA ZONEN
Kvarvarande föreningar
Jump Club RF
Strömsholms RF
Södertälje RK
F Skästa RC
Runsten Equestrians
Västerås RS
Stora Wäsby FK

Uppflyttade föreningar
Stockholms FK

VÄSTRA ZONEN
Kvarvarande föreningar
Nääs HF
Hagens RF
Billdals RK
Halmstads FK
Fjärås HR
Hallands Equestrians RF

Uppflyttade föreningar
Harplinge RK
Grevagårdens RF

MELLERSTA ZONEN
Kvarvarande föreningar
Åby RK
Västerviksortens RF
Loviseholms SK
Sportryttarna
Värnamonbygdens RF
RK Udden

Uppflyttade föreningar
Växjöortens FK
Vetlandaortens RF

SÖDRA ZONEN
Kvarvarande föreningar
Österlens RK
Skyrup CCRF
IM Sportriders RF
Flyinge HK
Vellinge HF
Dagstorportens RF

Uppflyttade föreningar
Malmö CRF
Fjälkestads RK

Reservation för ändringar med anledning av eventuella avanmälningar.

Ridsporten kan ta storslam på Idrottsgalan

Det är äntligen dags för Idrottsgalan! Hopplandslaget står för nomineringar i två kategorier och Peder Fredricson samt Henrik Ankarcrona är nominerade i varsin kategori. Dessutom finns chansen att ta hem Jerringpriset.