Annons

    Hem / Aktuellt / Dags för Jönköping Horse Show och Lövsta Future Challenge

Dags för Jönköping Horse Show och Lövsta Future Challenge

Tävlingarna på Elmia drar i gång på onsdag och det blir ett fullspäckat schema med bland annat Lövsta Future Challenge kval i både hoppning och dressyr.

Det är dags för de unga dressyrryttarna att slåss om de sista och avgörande poängen innan den prestigefyllda finalen på Friends Arena under Sweden International Horse Show 25-28 november.

Dressyren inleds på torsdag kväll med Intermediere II och avslutas med en Grand Prix för unga ryttare respektive unga hästar under fredagen. Tillfälligt nytt för i år är att både helgernas klasser är poänggivande.

- Det kommer helt klart bli en riktig nagelbitare, vad som helst kan egentligen hända och det gör det hela så spännande. Grand Prix-klasserna på fredag ger dessutom högre poäng än de tidigare kvalen, då svårigheten höjs. Det blir extra utslagsgivande, men jag är säker på att vi kommer ha åtta riktigt starka ekipage klara för final på fredag, säger Tinne Vilhelmsson Silfvén, grundare av Lövsta Future Challenge.

Samlar poäng till Gothenburg Horse Show

På fredag står det alltså klart vilka fyra U25-ryttare och vilka fyra Unga Grand Prix-hästar som får möjlighet att göra upp i Friends Arena. Dessutom samlar U25-ryttarna poäng för att få chansen att rida den femstjärniga tävlingen under Gothenburg Horse Show nästa år.

- Vi är jätteglada att kunna inleda säsongen på Elmia. Det är en arenatävling med internationell karaktär och ger ryttarna nyttig erfarenhet inför kommande utmaningar. Dessutom ser vi fram emot att äntligen kunna arrangera att kval för både våra hopp och dressyrryttare, säger Emelie Broman Tegelberg, ansvarig för Lövsta Future Challenge.

Aktuell ställning U25 dressyr
1) Elin Mattsson/Beckham – 148,0 poäng
2) Emelie Aldenfalk/Winton – 98,0 poäng
3) Hannah Rosendal/Beau-Amor – 70,0 poäng
4) Evelina Söderström/Cilantro – 62,0 poäng

Preliminärt tidsschema dressyr
Torsdag 28 oktober
18:35 Lövsta Future Challenge Unga hästar
19:50 Lövsta Future Challenge Dressage U25

Fredag 29 oktober
13:30 Lövsta Future Challenge Dressage U25
15:15 Lövsta Future Challenge Unga hästar

Start- och resultatlistor
Mer information om Lövsta Future Challenge

Första kvaltävlingen för hoppryttarna

De unga hoppryttarna samlar poäng i klasser från 1,45 och uppåt. Jönköping Horse Show är den första utav tre kvaltävlingar. Nästa möjlighet att samla poäng blir den 2-5 december i Södertälje samt 10-13 februari i Borås.

De två högst rankade ekipagen efter kvaltävlingarna får en inbjudan till finalomgången som går under Gothenburg Horse Show. Förutom de två ekipagen har hoppningens landslagsledning tillsammans med Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show möjlighet att ta ut ytterligare tre ekipage till finalen i Scandinavium. Under tävlingar i Scandinavium kan U25-ryttarna plocka poäng i alla 1,45-klasser samt högre, den ryttare som samlat flest poäng får ta emot meetingpriset på söndagen.

Toppryttare på plats

Jönköping Horse Show bjuder även på bland annat ATG Riders League och Agria Star of Tomorrow under helgen. Tävlingarna avslutas med en Grand Prix över 1,50-hinder på söndagen.

Peder Fredricson, Jens Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson är några av toppryttarna som kommer att starta på Elmia. Dessutom finns bland andra Angelie von Essen och Stephanie Holmén med i startlistorna.

Mer information och program till Jönköping Horse Show.