Annons

    Hem / Aktuellt / Dags för världscuppremiär i Oslo

Dags för världscuppremiär i Oslo

Det har blivit dags för årets premiär av västeuropeiska hoppligan Longines FEI World Cup. På söndag avgörs första deltävlingen i Oslo och SVT sänder klassen. Flera svenska ekipage har tagit placeringar under helgen.

SÖNDAG

Även på söndagen blev det svensk placering i 1,55-hoppningen. Douglas Lindelöw och Casemiro CC rev ett hinder i grundomgången men resultatet räckte till en nionde plats. 

RESULTAT

1,55-hoppning med omhoppning: 1) Marcus Ehning, Tyskland, Diathago, 0+0 fel, 33,37 sek 2) Harry Allen, Irland, Carlo, 0+0, 34,64 3) Rodrigo Giesteira Almeida, Portugal, Jorden van de Kruishoeve, 0+0, 36,19 9) Douglas Lindelöw, Sverige, Casemiro CC, 4, 75,26

LÖRDAG

Under lördagens tidshoppning över 1,45-hinder blev det hela tre svenska placeringar. Bäst gick det för Doulas Lindelöw och Casemiro CC. Felfritt och en tid på 58,58 sekunder räckte till en fjärdeplats. Sjätteplaceringen gick till Jens Fredricson och Karmel van de Watering med tiden 60,64 sekunder. Stephanie Holmén red Copycat och en felfri runda med tiden 70,03 sekunder räckte till en 12:e plats. 

I lördagkvällens 1,60 Grand Prix slutade Jens Fredricson och Markan Cosmopolit på en tionde plats med fyra fel i grundomgången.

På söndag är det dags för världscuppremiär.

RESULTAT

1,60-hoppning med omhoppning: 1) Marlon Módolo Zanotelli, Brasilien, Obora's Chloe, 0+0 fel, 31,73 sek 2) Harry Allen, Irland, Guinness, 0+0, 32,92 3) Harry Charles, England, Borsato, 0+0, 33,82 10) Jens Fredricson, Sverige, Markan Cosmopolit, 4, 71,33

1,45-hoppning med tidshoppning: 1) Gudrun Patteet, Belgien, Sea Coast Monalisa van't Paradijs, 0 fel, 56,58 sek 2) Olivier Perreau, Frankrike, Bresil de Carnaval, 0, 57,59 3) Julien Anquentin, Frankrike, Z Ice Cube Z, 0, 58,14 4) Douglas Lindelöw, Sverige, Casemiro CC, 0, 58,58 6) Jens Fredricson, Sverige, Karmel van de Watering, 0, 60,64 12) Stephanie Holmén, Sverige, Copycat, 0, 70,03

Fullständiga resultatlistor

FREDAG

Tävlingarna i Oslo startade redan tidigare i veckan med en rad kringklasser. Under fredagen var det svenskt i topp i 1,45-hoppningen genom Stephanie Holmén och Comete Saint Just. Ekipaget var dubbelt felfria i den 37 ekipage stora klassen och fick ta emot cirka 60 000 kronor i prispengar. 

- Jag är så glad över att vinna idag med fina Comete. Det var hennes debut i internationell Grand Prix och hon visar direkt vilken stjärna hon är! Det känns väldigt lovande inför framtiden, säger Stephanie Holmén efter vinsten.

RESULTAT

1,45-hoppning med omhoppning: 1) Stephanie Holmén, Sverige Comete Saint Just, 0+0 fel, 38,86 sek 2) Marlon Módolo Zanotelli, Brasilien, Gouvernante VDL, 0+0, 39,93 3) Thomas Ryan, Irland, Insider VDL, 0+4, 40,94 7) Anna Olsson, Sverige, Nevado de Toluca, 0+WD

1,50-hoppning med tidshoppning: 1) Julien Anquentin, Frankrike, Blood Diamond du Pont, 0 fel, 62,35 sek 2) Jack Whitaker, England, Elucar V.E., 0, 63,54 3) Marlon Módolo Zanotelli, Brasilien, Obora's Chloe, 0, 63,62 11) Douglas Lindelöw, Sverige, Casquo Blue, 0, 74,87

Fullständiga resultatlistor

FÖRHANDSINFO

Höst innebär världscuppremiär och i år har Sverige fått två platser i världscupklassen som startar klockan 15:00 på söndag. Förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut följande ekipage:

Jens Fredricson
Markan Cosmopolit (äg: Interbreed AB, Strömsholms Marketen)
Karmel van de Watering (äg: Lövsta Stuteri AB)

Douglas Lindelöw
Casquo Blue (äg: Stall Zet)
Casemiro CC (äg: CC Holsteiner Breeding)

Stephanie Holmén på plats

Även Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow (äg: Astrid Ohlin & Grevlundagården AB) kommer att tävla i Oslo. Ekipaget har möjlighet att kvala in till världscupklassen via en av förklasserna.

- Det känns jätteroligt att åka till Oslo! Det är en stor tävling med stora klasser, gör jag det bra kan det förhoppningsvis öppna fler dörrar, säger Stephanie Holmén.
- Det är inte helt lätt att slå sig in och ta en plats i världscupen eftersom vi är så många bra svenska ekipage just nu, men varje gång jag får möjlighet att rida den här typen av tävlingar är jag väldigt glad och tacksam. Det är lärorikt och ger mycket inspiration och motivation, fortsätter hon.

Under året har ekipaget gjort fyra internationella tävlingar som bland annat resulterat i en andraplats i 1,60-Grand Prix i tyska Herzlake. Den senaste internationella starten var i slutet av september då de slog till med en Grand Prix-seger i Luxemburg. 
- Hon är i väldigt bra form, konstaterar Stephanie Holmén som även tävlar med hingsten Copycat (äg: Gränsbo Stuteri, Johan Ifverson och Grevlundagården) under veckan.

Europafinal i Göteborg

Efter Oslo väntar nio världscupdeltävlingar innan det är dags för Europafinal under Gothenburg Horse Show den 24-27 februari 2022. Biljetterna dit släpps den 14 oktober.
Den stora världscupfinalen avgörs i Leipzig 6-10 april 2022. Dit kvalar de 18 bästa ryttarna från västeuropeiska ligan.

TV-tider

SVT sänder direkt från alla världscuptävlingar i hoppning.
Se sändningen från Oslo på SVT1 15:00 -17:00 eller på SVT Play med start klockan 14:50 på söndag den 17 oktober.

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 

Longines FEI Jumping World Cup 2021/2022

13-17 oktober – Oslo, Norge
27-31 oktober – Lyon, Frankrike
4-7 november – Verona, Italien
25-28 november – Madrid, Spanien
10-12 december – La Coruña, Spanien
16-20 december – London, England
26-30 december – Mechelen, Belgien
12-16 januari – Basel, Schweiz
27-30 januari – Amsterdam, Nederländerna
3-6 februari – Bordeaux, Frankrike
24-27 februari – Göteborg, Sverige

Mer info hittar du på FEI:s hemsida

Henrik von Eckermann GP-fyra

Henrik von Eckermann och Glamour Girl var på väg mot seger när en bom retligt föll i slutet av omhoppningen i Abu Dhabi Grand Prix. Det blev en fjärdeplats för ekipaget som var klart snabbast runt banan.