Annons

    Hem / Aktuellt / Dubbla GCT-tävlingar i Slovakien – Peder bästa svensk

Dubbla GCT-tävlingar i Slovakien – Peder bästa svensk

Det är dags för några av världens främsta hoppryttare att ännu en gång göra upp i Global Champions Tour. Helgens tävlingar hålls i Samorin, Slovakien, och tre svenska ryttare finns på plats.

LÖRDAG

På lördagen var det dags för andra omgången av Global Champions League. Peder Fredricson och H&M All In satte nollan och slutade på en tionde plats i klassen.Tillsammans med lagkamraten Edwina Tops-Alexander utgör han laget Valkenswaard United som slutade på elfte plats totalt. 

I individuella finalen av Global Champions Tour under lördagskvällen slutade Peder Fredricson och H&M All In på en åttonde plats med fyra fel i omhoppningen. Även Henrik von Eckermann slutade på fyra fel i omhoppningen tillsammans med King Edward. Tiden räckte till en nionde plats.

RESULTAT 

1,60-hoppning med omhoppning: 1) Spencer Smith, USA, Theodore Manciais, 0+0 fel, 39,57 sek 2) Christian Ahlmann, Tyskland, Dominator 2000 Z, 0+0, 39,59 3) Jur Vrieling, Nederländerna, Fiumicino van de Kalevallei, 0+0, 40,00 8) Peder Fredricson, Sverige, H&M All In, 0+4, 39,39 9) Henrik von Eckermann, Sverige, King Edward, 0+4, 41,70

FREDAG

Under fredagen avgjordes första omgången av Global Champions League. Laget Valkenswaard United, som toppar ligan, tog sin lästa placering hittills. Peder Fredricson och Catch Me Not S levererade en felfri runda men för lagkamraten Edwina Tops-Alexander blev det 14 fel. Laget slutade därmed på en 14:e plats. 

- Det här är vår sport. Det är inte maskiner, det är djur vi rider och man vet aldrig innan man går in på banan hur det kommer att gå. Det är en ny dag i morgon och vi kommer att försöka rida felfritt så vi är där uppe på toppen igen, säger en revanschsugen Peder Fredricson.

Andra omgången startar på lördag klockan 15:30.

FÖRHANDSINFO

Till helgens avgörande av Global Champions League och Global Champions Tour finns två svenska OS-guldmedaljörer med i startfältet: Peder Fredricson och Henrik von Eckermann. Även Evelina Tovek är med och representerar Sverige.

Peder Fredricson är med i laget Valkenswaard United tillsammans med Edwina Tops-Alexander och Gilles Thomas. Laget ligger just nu på första plats i ligan. Individuellt har Peder Fredricson samlat poäng som i nuläget lägger honom på en fjärde plats. Henrik von Eckermann och Evelina Tovek rider i Scandinavian Vikings tillsammans med Jessica Springsteen.

Global Champions League startar på fredag 15 oktober och fortsätter med omgång två på lördagen. Därefter är det dags för de ryttare som kvalificerat sig individuellt att göra upp i Global Champions Tour Grand Prix.

Preliminärt tidsschema

Fredag 15 oktober
18:30 – Global Champions League, första omgången

Lördag 16 oktober
15:30 – Global Champions League, andra omgången
19:10 – Global Champions Tour Grand Prix

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 
Expressen Premium sänder
Discovery+ sänder

Tävlingarna fortsätter i Samorin även nästa helg 21-23 oktober med samma upplägg.

Den stora finalen avgörs i Prag 18-21 november. Dit är Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson redan kvalificerade. Fler svenskar kan tillkomma.