Annons

    Hem / Aktuellt / Jens Fredricson trea i världscuppremiären

Jens Fredricson trea i världscuppremiären

Under söndagen var det premiär av västeuropeiska hoppligan Longines FEI World Cup i Oslo, Norge. Fyra svenska ryttare fanns med i startfältet, bästa svensk blev Jens Fredricson.

Jacob Hellström och Carlson var först ut i startfältet i den tuffa banan över 1,60-hinder. Totalt slutade ekipaget på tolv fel.

Därefter var det dags för Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow som visade fin form, men dessvärre blev det ett nedslag. Ekipaget slutade på en nionde plats och fick med sig åtta världscuppoäng.

- Det var längesedan jag red en så stor klass, väldigt kul att vara tillbaka. Det var tufft men jag hade en jättebra känsla och är väldigt nöjd med Sparven. Vi fick en bra placering trots allt som gav fina världscuppoäng, säger Stephanie Holmén efter klassen.

Även Douglas Lindelöw och Casquo Blue hade ett nedslag och tiden räckte till en 15:e plats.

Jens till omhoppning

Sju ekipage lyckades hålla nollan och tog sig till omhoppning, däribland Jens Fredricson och Markan Cosmopolit.

- Det var en bana som passade mig bra. Min häst är inte snabbast i världen ännu men vi kommer att försöka så gott vi kan, sa Jens Fredricson efter grundomgången.

Väl inne på omhoppningsbanan fick ekipaget till en felfri och snabb ritt. De gick ut tidigt i startfältet och när alla ryttare var i mål stod det klart att tiden räckte hela vägen till en tredjeplats. Placeringen gav 15 världscuppoäng. Vinsten gick till Nederländerna och Kevin Jochems och andraplatsen till tyska Pieter Clemens.  

RESULTAT

World Cup 1,60-hoppning med omhoppning: 1) Kevin Jochems, Nederländerna, Turbo Z, 0+0 fel, 44,77 sek 2) Pieter Clemens, Belgien, Hulde G, 0+0, 46,09 3) Jens Fredricson, Sverige, Markan Cosmopolit, 0+0, 46,72 9) Stephanie Holmén, Sverige, Flip's Little Sparrow, 4, 71,88

Fullständig resultatlista

Longines FEI Jumping World Cup 2021/2022

13-17 oktober – Oslo, Norge
27-31 oktober – Lyon, Frankrike
4-7 november – Verona, Italien
25-28 november – Madrid, Spanien
10-12 december – La Coruña, Spanien
16-20 december – London, England
26-30 december – Mechelen, Belgien
12-16 januari – Basel, Schweiz
27-30 januari – Amsterdam, Nederländerna
3-6 februari – Bordeaux, Frankrike
24-27 februari – Göteborg, Sverige

Mer info hittar du på FEI:s hemsida