Annons

    Hem / Aktuellt / Lag klara för ponnyfinal

Lag klara för ponnyfinal

Tre lag från zon Väst och zon Polar blev de första att avancera till lag-SM final i Folksam Ponnyallsvenska. Nu är också Flyinge RF från zon Syd klara för final.

16-17 oktober
Flyinge RF blev på söndagen det fjärde laget at gå till SM-final i Folksam Ponnyallsvenska. Skånelaget var det enda som kvalificerade sig från zon Syd.

9-10 oktober

Göteborgs HK är nykomlingar i serien och vann på lördagen sin tredje raka seger i zon Väst hos arrangerande Laholms RF. Omgångstvåan Skedala RK tog sig upp på andra plats och knep därmed zonens andra finalplats.

Tredje omgången i zon Polar reds hos Sundsvalls RK. Härifrån går ett lag vidare, eftersom det endast var fyra startande i första omgången. Vindelns RK gick obesegrade genom serien och vann alla tre omgångar.

Nääs HF och Näsets RS tackar för sig i serien nästa år, då lagen inte ställde upp i tredje omgången och därmed får försöka avancera till Folksam Ponnyallsvenska 2023 via Ponnyallsvenskan division I 2022. Sedan tidigare stod det klart att samma sak gäller för Västerås RS från zon Nord och Norrtälje Ryttare från zon Central. Lagen deltog inte i andra omgången i respektive zon.

Regler och aktuell ställning finns här