Annons

    Hem / Aktuellt / Landslaget i fälttävlan 2022 klart

Landslaget i fälttävlan 2022 klart

Förbundskapten Fredrik Bergendorff har utsett landslaget i fälttävlan 2022, med utmanartrupp och en särskild Nations Cup-trupp. Och redan i november börjar planeringen för nästa års fälttävlanssäsong.

I spetstruppen ingår Sara Algotsson-Ostholt, Malin Josefsson och Malin Petersen som alla red i bronslaget vid EM i Avenches. Louise Romeike och Ludwig Svennerstål som båda startade i OS och unga Sofia Sjöborg som gjorde en strålande insats individuellt i EM.

Avstamp för nästa års fälttävlanssäsong sker på Fälttävlansträffen i Linköping i mitten av november. Då kommer riktlinjer och planer för kommande år, men också på längre sikt, att sättas.
-Vi går igenom årets erfarenheter från både OS och EM för att reflektera och sätta nya mål, både för i år men framför allt inför OS i Paris, säger Fredrik som menar att det blir en lite annorlunda planering med tanke på att det bara är tre år dit.
- Ja, det känns ju som det är lite bråttom inför OS 2024.

Efter vinteruppehållet startar fälttävlanssäsongen i mars i Storbritannien och i april på europeiska fastlandet. Under vintern blir det flera både avsuttna träffar och uppsuttna träningar för att slipa på detaljerna hos såväl hästar som ryttare.
- Vi tittar på en gemensam planering för truppen, men också individuella upplägg, säger Fredrik.

FredrikB_Avenches.jpg
Förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Nästa års stora mål är VM i fälttävlan som avgörs i Pratoni utanför Rom, i mitten av september. VM är också startskottet för kvalen till OS 2024 i Paris. De sex högst placerade nationerna i VM är direktkvalade och då räknas OS-arrangören Frankrike bort.

Alla ryttarna i de olika trupperna är viktiga

Förutom kvalplatserna i VM står en kvalplats på spel i FEI Eventing Nations Cup™ 2022. Totalvinnaren där är kvalad direkt till OS.
- Det är bra att Nations Cup få ett högre värde och den är oerhört viktig för att ge fler ryttare erfarenhet av att rida i lag, säger Fredrik.

Det är ett pussel att få ihop ryttare till olika kvaltävlingar, mästerskap och nationstävlingar.
- Alla ryttarna är viktiga och även om det inte alltid blir ett framskjutet resultat individuellt är en stabil insats oerhört viktig i ett lag, avslutar Fredrik Bergendorff.

Landslagen i fälttävlan
 - Seniorer
 - Young rider/juniorer

Idrottsrörelsen håller ut

Idrottsrörelsen kan fortsatt hålla igång verksamheten, även med Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer som börjar gälla onsdag den 8 december. Alla behöver hjälpas åt med att hålla avstånd och undvika trängsel.