Annons

    Hem / Aktuellt / Maria Nilsson ny ordförande för dressyrkommittén

Maria Nilsson ny ordförande för dressyrkommittén

Maria Nilsson är ny ordförande i Svenska Ridsportförbundets dressyrkommitté.

- Jag ser fram emot att tillsammans med alla dressyrkommitténs ledamöter skapa en mer synlig kommitté som kan vara delaktig och påverka i frågor som rör framtida trender, tävlingsverksamhet och hästens välfärd inom dressyren, säger hon.

Maria Nilsson arbetar sedan många år tillbaka inom vården och har alltid haft hästar och ridning som fritidssysselsättning. Hon har dessutom varit ledamot i styrelser som Knivstaortens Ryttarklubb och Björklinge Ridklubb. Innan hon kom in som ledamot i dressyrkommittén 2018 ingick hon i Upplands Ridsportförbunds styrelse med ansvar för dressyren under fem år. 2015 utbildade hon sig till överdomare i dressyr och har varje år uppdrag på en, två och trestjärniga tävlingar i Upplands distrikt.

I dag har hon två hästar uppstallade på Lena prästgård i Vattholma. Så fort det finns utrymme i kalendern försöker hon boka in tävlingar. Tioåriga Dorian tävlar hon själv upp till MsvA, dessutom finns ettåriga Atticus i stallet som hon köpte förra året.

- De hästar som jag äger eller har ägt har köpts in som föl och jag har med regelbunden träning och god hjälp av engagerade tränare kunnat utbilda dem upp till medelsvår, intermediare dressyr, säger Maria Nilsson.

Uppdraget som ny ordförande i dressyrkommittén ser hon mycket fram emot.

- Jag ser fram emot att tillsammans med alla dressyrkommitténs ledamöter skapa en mer synlig kommitté som genom regelbundna kontakter med arrangörer, ryttare, distrikten, domare och tränare kan vara delaktig och påverka i frågor som rör framtida trender, tävlingsverksamhet och hästens välfärd inom dressyren för såväl ”bredden” som ”eliten”.

- Dressyrkommitténs verksamhetsplan för 2022 är nästan helt sammanställd och där finns flera viktiga punkter för kommitténs ledamöter att arbeta med, säger Maria Nilsson som gärna tar emot idéer och synpunkter från allmänheten på hur dressyren kan föras framåt och synas mer.

- Jag kommer att vara på SIHS, Friends i slutet av november och hoppas att vi kan ses då, avslutar hon.